terminus

Tecnolumen

Uw keuze:   
71 resultaten
Tecnolumen
71 resultaten
Sorteren naar:
beschikbaar vanaf december 2019
€ 497,-
beschikbaar vanaf december 2019
€ 497,-
6 d
€ 709,-
7 d
VA*€ 600,-25 %
€ 449,-
8 d
VA*€ 361,-1 %
€ 359,-
7 d
VA*€ 80,-1 %
€ 79,-
13 weken
€ 507,-
8 d
€ 178,-
Uw keuze:   
71 resultaten
Tecnolumen
71 resultaten
Sorteren naar:

Tecnolumen – de bewaarders van het Bauhaus-design

De naam Tecnolumen staat synoniem voor  originale reproducties van tijdloze Bauhaus-klassiekers. Het begon in 1979, toen bedrijfsoprichter Walter Schnepel van Wilhelm Wagenfeld persoonlijk toestemming kreeg om zijn iconische Bauhaus-lamp, de Wagenfeld WG24, opnieuw uit te brengen. Tecnolumen is daarmee wereldwijd de enige producent, die de Wagenfeld-lamp overeenkomstig met de originele ontwerpen mag reproduceren. Imiddels distribuëerd de lampmanufactuur uit Bremen zes varianten van de tijdloze klassieker, die allemaal gebaseerd zijn op de plannen van de Bauhaus-leerling.

Wilhelm Wagenfeld creërde zijn beroemde tafellamp in 1923 na een opdracht van zijn leraar László Moholy-Nagy, tijdens zijn opleiding aan het Bauhaus in Weimar. Het resultaat, de Wagenfeld WA23, onderscheidt zijn eenvoudig en functioneel design. De essentiële elementen zijn een opalen glaskap, een snoerschakelaar en een metalen frame met ronde lampvoet. Op deze wijze verbindt de lichtbron van Tecnolumen een tijdloze vormentaal met hoogwaardige verwerking.
 

Tecnolumen en de erfenis van de Europeese moderniteit

Het assortiment van Tecnolumen werd sindsdien uitgebreid met talrijke Bauhaus-klassiekers van onder meer Gyula pap, Hans Przyrembel, Marianne Brandt, Eduard-Wilfrid Buquet.  Maar niet alleen de Duitse academie van kunsthandwerk viel in de smaak van de onderneming uit Bremen. Bij de bekende Bauhaus-lampen komen verder moderne ontwerpen van de Nederlandse De Stijl en Franse Art Déco zoals de De Stijl 28 tafellamp of de Art Déco AD 32 tafellamp erbij.  Daarmee verenigt Tecnolumen de erfenis van het moderne Europeese design onder zijn dak en maakt deze ook voor komende generaties toegankelijk.

Ook ontwerpen uit de naoorlogse tijd vinden bij Tecnolumen een betrouwbaar thuis. Daarbij tellen de ES 57 vloerlamp von Egon Eiermann of de Egyptian Eye grondlamp van Günther Leuchtmann zeker bij de meest bekende ontwerpen van gerenommeerde Duitse designers. Allebei onderscheiden zich vanwege een fascinerende lichtwerking en uitgekiende details, die typisch zijn voor de Duitse uitvindergeest.
 

Hedendaags design van Tecnolumen

Sinds enkele jaren ontwikkelt Tecnolumen samen met bekende Duitse designers topactuele lampen met hedendaagse LED-technologie. Hier vallen vooral de creaties van prof. Oliver Niewiadomski op. De in Bremen gevestigde professor voor design ontwikkelt bij voorkeur lampen, die zichzelf net als de Bulo tafellamp vanwege een strakke en uitgekiende vormgeving onderscheiden. Zo is de tafellamp niet alleen met een efficiënte LED-module uitgerust, maar speelt ook met de vorm van een kogel, die middels uitsparingen in de aluminiumbody wordt gebroken. Ook de Square van Tecnolumen combineert nuchter design met uitgewerkte lichttechnologie.

Een eerder speelse toegang tot het onderwerp „licht“ ontwikkelt de Cubelight van Mathias Schifferdecker. Deze tafellamp bestaat uit een basis, waarin een prestatiesterke LED-module zit verborgen. Daarop bevinden zich kwadratische glasblokken uit helder en gekleurd glas, die naar wens gearrangeerd kunnen worden. Gezien zo veel creativiteit is het gen verrassing, dat de Cubelight de onderscheiding „Leuchte des Jahres“  (= lamp van het jaar) kon winnen.

Aanzienlijk functioneler en soberder verschijnt de Jella van Lena Schlumbohm. De tafellamp van de Duitse lampproducent Tecnolumen wordt samengezet uit een 80 cm lange staaf met geïntegreerde LED-module en een passend gebogen frame. Op deze manier garandeert de lamp een optimale belichtingshoek voor een tafelblad. Dankzij een geïntegreerde dimmer kan bovendien de lichthoeveelheid aan de persoonlijke behoefte worden aangepast. Daarmee is Jella een echte aanbeveling als veelzijdige bureaubelichting.
 
top