terminus

Wagenfeld van Tecnolumen: Armaturen & Lampen

pfeil

Filter/sorteren

Toepassing
Populaire filters

meer filters
Populariteit
Design & Optiek
Licht & lampen

Bediening & Smart Home

Uw keuze:   
20 resultaten
Tecnolumen
Wagenfeld
Tecnolumen Wagenfeld WG 24 Tafellamp
beschikbaar vanaf maart 2020
€ 497,-
Tecnolumen Reserveonderdelen Trekkoord voor Wagenfeld Tafellampe
48 u
€ 3,-
Tecnolumen Reserveonderdelen Glazen buis voor Wagenfeld WG24 Tafellamp
48 u
€ 50,-
Tecnolumen Reserveonderdelen trekschakelaar extra voor Wagenfeld Lampen
10 weken
€ 9,-
Tecnolumen Wagenfeld WA 24 Tischleuchte Sonderedition Silber
48 u
€ 1.007,-
Tecnolumen Wagenfeld WA 24 Tafellamp
beschikbaar vanaf maart 2020
€ 497,-
Tecnolumen Wagenfeld WG 25 GL Tafellamp
3 weken
€ 497,-
Tecnolumen Reserveonderdelen Glazen bol voor Wagenfeld Tafellampe
48 u
€ 137,-
Tecnolumen Reservelampenkap voor Wagenfeld WG 28 Tafellamp
48 u
€ 239,-
Tecnolumen Reservelampenkap voor Wagenfeld WG 27 Tafellamp
10 weken
€ 239,-
Tecnolumen Reserveonderdelen Fitting voor Wagenfeld Tafellamp
10 weken
€ 36,-
Tecnolumen Reserveonderdelen Glas steunring voor Wagenfeld Tafellampe
48 u
VA*€ 110,- 1 % € 109,-
Tecnolumen Wagenfeld WG 28 Tafellamp
beschikbaar vanaf maart 2020
€ 529,-
Tecnolumen Wagenfeld WG 27 Tafellamp
beschikbaar vanaf maart 2020
€ 529,-
Tecnolumen Wagenfeld WA 23 SW Tafellamp
beschikbaar vanaf maart 2020
€ 497,-
Tecnolumen Reservekap voor Wagenfeld WST L 30 Vloerlamp
10 weken
VA*€ 381,- 1 % € 379,-
Tecnolumen Reserveonderdelen Voetplaat voor Wagenfeld WG24 en WG 25 GL Tafellamp
48 u
€ 137,-
Tecnolumen Reserveonderdelen Leiding met stekker voor Wagenfeld Lampen
48 u
€ 33,-
Tecnolumen Wagenfeld WST L 30 Vloerlamp
beschikbaar vanaf maart 2020
€ 1.016,-
Tecnolumen Wagenfeld WNL 30
beschikbaar vanaf maart 2020
€ 507,-
Uw keuze:   
20 resultaten
Tecnolumen
Wagenfeld

Tecnolumen Wagenfeld - Getrouw naar het origineel gebouwde, geautoriseerde nieuwe editie van een tijdloze klassieker

Als symbool voor de in de jaren 1920 opkomende minimalisme genieten Tecnolumen Wagenfeld lampen wereldwijd cult-status. Hun uitvinder, Bauhaus-student Wilhelm Wagenfeld, creëerde in het jaar 1924 een eeuwige designklassieker met de Wagenfeld Lampe WG 24, die de Duitse prijs „Gute Form“ ontving en als modelvoorbeeld voor vormvolmaakt industriedesign geldt.

De tafellamp, die als Bauhaus-lamp beroemd werd, heeft tot op heden niets van haar klare vormentaal en populariteit verloren. Het Duitse bedrijf Tecnolumen is wereldwijd de enige onderneming, dat bekende Bauhaus-ontwerpen mag reproduceren. De Wagenfeld 24 is zeker de meest prominente vertegenwoordiger dezer lampfamilie. Ze beschikt over alle attributen, die tot de immense populariteit hebben bijgedragen: de mondgeblazen kap uit opaalglas met fijne rand van genikkeld metaal, de glasstaaf, die aan de binnenkant de toevoer heeft, de karakteristieke treksnoer met een genikkelde kogel aan het uiteinde en de zwart omhulde textielkabel. Elke Tecnolumen Wagenfeld-lamp is genummereerd en toont een Tecnolumen/Wagenfeld-stempel onder de voetplaat - is een van deze herkenningsteken niet aanwezig, bent u niet in bezit van een originele Wagenfeld-designlamp.

De Tecnolumen Wagenfeld lamp WG 24 waardeert met haar eigenschap, haar omgeving stijlvol te belichten, elke kamer op. Vooral wordt ze in de woonkamer ingezet, waar de nuchtere elegantie verspreidende WG24 een onopdringerig accent op een sideboard of commode zet. Maar ook in de slaapkamer krijgt bijvoorbeeld een nachtkastje door de Tecnolumen-lamp een extraatje. De halfronde glasstolp is ook het kenmerk van haar broers en zussen: de tafellamp Wagenfeld WG25 is een eveneens tijdloze bestseller, waarvan de elegantie de tijd klaarblijkelijk heeft overleeft. In plaats van klaarglas, zoals het oorspronkelijke model WG24, bezit deze Wagenfeld-lamp eenvormschone lampvoet uit groen glas, die meteen in het oog valt. Woon-, slaap- of werkkamers zijn ook hier de optimale kamers van toepassing voor deze Tecnolumen-lamp, die tevens uitermate goed is geschikt als exclusief cadeau. De tijdloos-mooie Wagenfeld WA23 grenst zich af met haar mat-zwart gelakte voetplaat. Als lichtmiddel beveelt light11.de, net zoals bij de andere Wagenfeld-lampen, de eco-halogeenlamp QA60, 42W/o, E27 van Louis Poulsen aan. Deze lamp garandeert, dat de glaskap der Tecnolumen Wagenfeld 24 niet alleen gelijkmatig, maar ook streep- en schaduwvrij wordt verlicht.

Nog een opvolger van dit meesterwerk van 1924 is de Wagenfeld WG 28. Onmiskenbaar herkenningsteken dezer charmant-decente tafellamp is de hittebestendig, met chintz (glanzend katoenweefsel in linnenverbond-metariaal) bekleede kunststofkap, die in deze uitvoering een conische onderkap heeft. Deze wordt gehouden van lampstaaf uit glas, die een genikkelde buis inclusief toevoer omvat, en een ronde lampvoet uit groen glas, wat de Wagenfeld-lamp een aantrekkelijke kleuraccent geeft.

De lampfamilie der Tecnolumen Wagenfeld omvat ook een vloerlamp: de Wagenfeld WST L 30. De pionier van het industriedesign creëerde deze 157cm hoge staande lamp in 1930. De WST L 30 kan worden begrepen als de verderontwikkeling van enkele concepten, waarvan Tecnolumen in bezit is, in vorm van oude originele tekeningen.

Wagenfeld-tafellampen kunnen zonder twijfel terugzien op een opmerkelijk geschiedenis. Het „Staatliche Bauhaus Weimar“, de hogeschool voor vormgeving, was ten tijden van de Weimarer Republik centrale plaats voor gerenommeerde kunstenaars, wier talloze meesterwerken vandaag onder de naam Bauhaus-Design ongetwijfeld tot de klassiekers van de moderne tijd horen. Hun kenmerk is de vorm, die altijd de gebruikstoepassing, de eigenschap van materiaal en de productiemethode navolgt.

De Wagenfeld WG24 tafellamp werd ontworpen van de gerenommeerde Prof. Wilhelm Wagenfeld (*15 april 1900 in Bremen, † 28 mei 1990 in Stuttgart), die de oorspronkelijke Wagenfeld-designlamp tijdens zijn studietijd aan de Bauhaus-school ontwierp. Voor Wilhelm Wagenfeld moest een product pretentieloos zijn, voldoen aan een klare, nuchtere vormentaal en altijd ondergeschikt zijn aan de nut voor de gebruiker, ook bekend als principe „form follows function“. Niet de inscenering van de designer mag in de focus staan. Alleen op deze manier konden zijn ontwerpen een buitengewone langlevendheid bereiken

Wilhelm Wagenfeld was lange tijd werkzaam als professor aan diverse onderwijsinstellingen zoals de „Hochschule für Bildende Künste“ of het „Institut für Bauwesen“ (allebei gevestigd in Berlijn) en werkte ook als referent voor industriele vormgeving in het „Landesgewerbeamt Stuttgart“. Naast de beroemde Bauhaus-designlamp creëerde hij designklassiekers zoals de zout- en peperstrooier „Max & Moritz“ voor WMF en het stapelbare kubus-servies.
top