terminus

Foscarini

Uw keuze:   
201 resultaten
Foscarini
201 resultaten
Sorteren naar:
48 u
€ 1.326,-
3 weken
€ 945,-
48 u
€ 549,-
5 d
€ 1.855,-
48-72 u
€ 1.003,-
48 u
€ 477,-
48 u
VA*€ 200,-1 %
€ 199,-
48 u
€ 339,-
48 u
€ 436,-
48 u
€ 309,-
5 d
€ 385,-
48 u
VA*€ 150,-1 %
€ 149,-
48-72 u
€ 1.515,-
48 u
€ 862,-
5 d
€ 296,-
3 weken
€ 1.159,-
3 weken
€ 559,-
3 weken
€ 1.659,-
3 weken
€ 2.715,-
3 weken
€ 427,-
3 weken
€ 1.659,-
3 weken
€ 832,-
3 weken
VA*€ 321,-1 %
€ 319,-
3 weken
€ 2.282,-
5-6 d
€ 705,-
5 d
€ 922,-
5 d
€ 529,-
5 d
€ 1.366,-
Uw keuze:   
201 resultaten
Foscarini
201 resultaten
Sorteren naar:
 van 3

Foscarini – Italiaanse verlichting met individualistisch design

Foscarini hoort naast Artemide en Flos bij de meest belangrijke designverlichting-producenten van Italië. Het kenmerk van Foscarini lampen is de buitengewone persoonlijkheid. Met de selectie van ongewoone vormen en werkstoffen is het bij dit merk gelukt om de aandacht van de designscene te trekken. Foscarini lampen ontstaan uit coöperatie met zowel bekende designers, bijvoorbeld Rodolfo Dordoni, Marc Sadler, Patricia Urquiola, Vicente Garcia Jimenez of Ferrucio Laviani, als ook met jong design-talent. Op deze manier brengt het Italiaanse bedrijf telkens weer nieuwe creaties voor pretentieus design uit.

Tot de bekendste Foscarini lampen tellen vooral ontwerpen, wiens verlichtingsdesign met ongewoone vormen en materialen werkt. Hierbij hoort bijvoorbeld de extravagante lampenfamilie Foscarini Caboche, die van de Spaanse architecte en designster Patricia Urquiola werd ontworpen. De in vorm volmaakte hanglamp van Foscarini verenigt elegant design met functioneel licht. In de onconventionele lampenfamilie van de Foscarini Twiggy combineert de designer Marc Sadler functionele extravagantie met fijne elegantie. Door het stijlvol uiterlijk en een warm, niet-verblindend licht produceert de designlamp een prettige kamersfeer. En ook de Tress lampenfamilie komt van het multitalent Marc Sadler. De speciale manier van licht- schaduwvorming maakt de Foscarini Tress tot een heel bijzonder lichtobject. Een onregelmatig vlechtwerk van compositiemateriaal vormt de lampbody en zorgt voor een niet-verblindend licht.

Foscarini – exclusieve designlampen uit Venetië

De hanglamp Foscarini Le Soleil van Vincente Garcia Jiménez voor het huize Foscarini doet denken aan het New Yorkse Guggenheim museum. De asymmetrisch omlopende ringen uit kunststof geven het aanzienlijke volumen dezer lamp lichtheid en dynamiek. Omdat het materiaal vol en lichtondoorlatend is, dienen de strepen resp. kunststofringen binnen de lamp als reflecteerende, naar boven gerichte oppervlaktes en projecteren tegelijkertijd het licht naar de daaronder liggende vlakte. Er ontstaat een wisselspel van licht en schaduw, wat een gedempt licht creëert en door de krachtige kleuren van de Le Soleil hanglamp wordt benadrukt.

Foscarini designlampen staan voor architectonische innovatie – daarvoor zorgt de lampenmanufactuur door intensief onderzoek. Maar Foscarini staat ook voor zorgvuldig gekeurde productieprocessen als ook voor excellente service en internationale presentie. Zo is het merk vertegenwoordigd in 50 landen aan meer dan 2500 verkoopplaatsen. Bij het uitgebreide assortiment van de onderneming tellen stijlvolle tafellampen, hanglampen, vloerlampen, plafondlampen, maar ook verlichting voor het buitenbereik. De slimme lampen werden reeds onderscheden met talrijke internationale prijzen. De coöperatie met zowel gerenommeerde kunstenaars zoals Patricia Urquiola, Marc Sadler, Rodolfo Dordoni of Vicente Garcia Jiménez als ook met jong talent -denk aan het 2007 opgerichte „Foscarini Lab“ voor jonge industriedesigners- laat steeds weer nieuwe creaties ontstaan.

Nieuwe wegen gingen de Italiaanen ook bij de samenwerking met het lifestyle-merk Diesel. Hier ontmoet een bekend modelabel een onconventionele lampenproducent. Het resultaat, de collectie 'Successful Living from Diesel with Foscarini', zijn veelvuldige designlampen met een klare structuur en een modieus flair. Het samenwerken tussen Foscarini en Diesel is gevormd van een unieke esthetische manier van uitdrukking, die erop gemunt is, nieuwe doelgroepen enthousiast te maken.

Daarbij stelt men zich tot een taak om aan te tonen, welke betekenis het licht heeft bij de vormgeving van ruimtes. Foscarini wil graag sensibiliseren voor de verscheidenheid van het fenomeen licht, sferen grijpen en middels hoogwaardige technologie en tijdloos design een altijd prettige ruimtesfeer creëren.

Daarbij is het vastgelegd in de bedrijfsfilosofie, dat een lamp steeds een bijzondere blikvanger in de kamer zou moeten zijn. Met dit doel voor ogen lukken telkens weer opnieuw buitengewone en originele creaties, die een verrijking voor de kamer zijn en een bijzondere karakter geven.
top