terminus

Caboche van Foscarini: Armaturen & Lampen

pfeil

Filter/sorteren

Toepassing
LED-lampen
Populaire filters

meer filters
Populariteit
Design & Optiek

Licht & lampenBediening & Smart Home
Uw keuze:   
21 resultaten
Foscarini
Caboche
Foscarini Reserveonderdelen voor Caboche Sospensione
48 u
€ 62,92
Foscarini Caboche Sospensione grande LED
3 weken
€ 2.634,17
Foscarini Reserveonderdelen voor Caboche Soffitto
48 u
€ 62,92
Foscarini Reserveonderdelen voor Caboche Terra
48 u
€ 62,92
Foscarini Reserveonderdelen voor Caboche Parete
48 u
€ 62,92
Foscarini Caboche Sospensione media
48 u
€ 1.051,49
Foscarini Caboche Sospensione grande
48 u
€ 1.874,29
Foscarini Caboche Parete piccola
48 u
€ 370,26
Foscarini Caboche Soffitto
48 u
€ 945,-
Foscarini Caboche Sospensione piccola
3 weken
€ 523,93
Foscarini Caboche Terra media
3 weken
€ 1.317,69
Foscarini Caboche Parete media
3 weken
€ 714,-
Foscarini Caboche Tavolo piccola
3 weken
€ 616,-
Foscarini Caboche Sospensione piccola 4-lichts
3 weken
€ 2.663,-
Foscarini Reserveonderdelen voor Caboche Tavolo
48 u
€ 62,92
Foscarini Caboche Sospensione media LED
3 weken
€ 1.452,-
Foscarini Caboche Sospensione piccola 6-lichts
3 weken
€ 3.649,-
Foscarini Caboche Parete piccola LED
3 weken
€ 429,-
Foscarini Caboche Sospensione Media My Light LED
3 weken
€ 1.596,-
Foscarini Caboche Sospensione piccola 3-lichts
3 weken
€ 1.998,-
Foscarini Caboche Terra grande
3 weken
€ 2.043,69
Uw keuze:   
21 resultaten
Foscarini
Caboche

Foscarini Caboche - Omslachtig gevormde lichtobjecten met aantrekkelijke lichtwerking

Caboche-designlampen uit de Italiaanse traditiebewuste manufactuur Foscarini met bedrijfszetel in Venetië, die als geboorteplaats van de glasblazerskunst geldt, zijn vanwege hun fascinerende optiek een echte blikvanger in de kamer.

De „krans“ uit mondgeblazen kogeln van acrylglas is het hoofdkenmerk dezer tijdloos-stijlvolle lamp-familie van Foscarini. Deze is ook verantwoordelijk voor de fascinerende lichtwerking van elke Foscarini Caboche: wanneer het kransvormige arrangement uit transparante of goudkleurige polymethylmethacrylaat-kogels het licht van bijvoorbeeld een Foscarini Caboche Sospensione versterkt en daarbij een niet alledaags reflexie aan het plavond tovert, laat dit een bijna overweldigende indruk achter bij de toeschouwer. Of een Foscarini Caboche Tavolo tafellamp, die voor sfeervol zonelicht op sideboards en commodes zorgt en zo een betoverende ambiance verleent aan slaap- en woonkamers. Voor de kleurneutrale uitvoering bestaan talrijke toepassingsmogelijkheden, terwijl de goudkleurige variant vooral in extravagante interieurstijlen tot inzet komt.

De Foscarini Caboche lampfamilie, die dankzij een constant sterke vraag goed op weg is om een echte designklassieker te worden, heeft ook hanglampen, plafondlampen en vloerlampen aan te bieden. En ook hiermee kunt u unieke, sfeervolle lichtaccenten plaatsen. De hanglampen dezer serie, de Foscarini Caboche Sospensione, is naar keuze in drie verschillende maten verkrijgbaar (piccola, media en grande) en zijn uitstekend geschikt als eettafel- en woonkamerverlichting. De buitengewoon goed geslaagde omzetting van een symbiose uit extravagant design enerzijds en speelse elegantie anderzijds is een visuele verrijking voor elke omgeving. De dunne toevoerleidingen van de Foscarini Caboche hanglamp zijn daarbij nauwelijks te zien en geven haar iets lichts en zwevends. Stevig gemonteerd straalt daarentegen de plafondlamp Foscarini Caboche Soffitto als een volkomen versmelting van haar onderdelen van gechroomd metaal en acrylglas vanaf het plafond en verspreidt vanuit haar positie haar zacht schitterende lichtschijn. Als een sfeervol ruimtelicht verlicht ze slaap-, woon- of eetkamers.

Bij het assortiment horen ook de Foscarini Caboche Terra media en Foscarini Caboche Terra grande. De staande lampen doen met hun frames uit metaal denken aan stralend lichte vuurtorens, waarvan de harmonische lichtwerking zich ideaal aanvult met de kunstvolle optiek. Zo presenteert een Caboche vloerlamp zich steeds als aantrekkelijk middelpunt in de kamer, zonder opdringerig te werken. Een ingebouwde dimmer helpt u, om het ruimtevullende licht, dat een Foscarini lamp afgeeft, afhankelijk van behoefte en stemming te variëren.

Net als haar broers en zussen is ook een Foscarini Caboche Parete meer dan maar een puur decoratief lichtaccessoire. Ook bij deze wandlamp straalt het licht storingsvrij door de tussenruimte van de kogels en schijnt er tegelijkertijd doorheen. Op deze manier geeft ze op onnavolgbare manier niet uitsluitend in de slaap- of woonkamer voor prettig diffuus kamerlicht, maar ook in de hal, eetkamer of keuken.

Foscarini Caboche lampen zijn een gemeenschappelijk werk van Eliana Gerotto en Patricia Urquiola. Laatstgenoemde woont en werkt in Milaan. Sinds 2001 heeft de internationaal gewaardeerde en met prijzen onderscheden designster een eigen studio voor productdesign, architectuur, installatie en Concept Creation. In 2003 werd de in 1961 in Oviedo geboren Spaanse voor haar uitblinkende artistieke creaties door de Elle Decoration International onderscheden als designster van het jaar 2003. Eliana Gerotto komt uit het Italiaanse Venetië. Zij studeerde reclametekenen in Milaan en beëindigde haar studie tot communicatietechnici bij Fondazione Davide Campari af in Milaan. Zij werkt in verschillende bereiken: grafisch werk, industriedesign, interieursadvies en binnendecoratie.
top