terminus

Lumiere van Foscarini: verlichting & lampen

Uw keuze:   
16 resultaten
Foscarini
Lumiere
16 resultaten
Sorteren naar:
 van 1
Uw keuze:   
16 resultaten
Foscarini
Lumiere
16 resultaten
Sorteren naar:
 van 1

Foscarini Lumiere - Omslachtig gevormde lichtelementen met prettige lichtwerking

Foscarini Lumiere lampen nemen in door hun stijlvolle gestalte, die bepaald wordt van de artistieke verwerking van origineel Murano-glas. Daarom staan deze lampen niet alleen voor toepassingsgerichte belichting, maar ook voor het extra aan wooncultuur.

De vloerlamp Foscarini Lumiere Lettura voldoet aan talrijke behoeftes. Als echte blikvanger, waarvan de kap uit echt, mondgeblazen glas afkomstig is uit de Murano-regio, voldoet ze ook in uitgeschakelde toestand aan de hoogste visuele eisen. Zodra de Foscarini Lumiere Lettura staande lamp wordt ingeschakeld, ontplooit ze in de woonkamer een gezellig zonelicht voor stoel en bank en bewijzt ook haar bekwaamheid als leeslamp op indrukwekkende manier.

Ook slaapkamers profiteren van de geslaagde combinatie uit smaakvol design en aantrekkelijke lichtwerking. De Foscarini Lumiere Soffitto is een plafondlamp, die het rustbereik met ruimtelicht verzorgt en het bovendien met een stijlvol accent voorziet. Het werk van Rodolfo Dordoni is daarenboven uitstekend geschikt voor gebruik in woonkamer en gang

Een eersteklas plafond- en wandbelichting representeert de Foscarini Lumiere Parete/Soffitto, die met elegante rondingen, de glans van chroom en het typische glas inneemt. Deze lamp ontplooit met haar glasdiffusor , waarvan de vorm opvallend uitgebalanceerd en symmetrisch overkomt, een zacht, diffuus licht. Zo verspreidt de Foscarini Lumiere wandlamp niet alleen in woon-, slaap- en eetkamer een prettig relaxte sfeer, maar levert ook een bijdrage aan een uitnodigende sfeer in keuken en hal.

Voor een welbehaagelijk sfeerlicht zijn de Foscarini Lumiere Tavolo lampen bevoegd. Op sideboards, commodes of salontafeltjes geplaatst, overneemt een Lumiere tafellamp de taak van een sfeerbevorderend decoratieelement en fungeert ook als zonelicht, dat interieuronderdelen zoals bed, stoel of bank een schitterend podium biedt.

Rodolfo Dordoni werd in 1954 geboren in Milaan. Daar volgde hij 1979 ook zijn architectuurstudies. Tegenwoordig werkt hij onder meer voor Artemide, Flos, Fontana Arte en Foscarini. Dordoni verbindt klassiek Italiaans design met ruwe minimalisme en bereikt daardoor tijdloze, exclusieve uitdrukking - een benadering, die de Milanees tot een van de meest gerenommeerde Italiaans designer liet worden. Sommige van de meest populaire voorwerpen van hem dragen zijn naam. Tot de meest bekende producten, die hij naast lampen heeft ontworpen, horen de container „Colombia“, de stoel „Lipsia“ en de bank „Cuba“. Sinds 1995 heeft Dordoni bovendien wereldwijd talrijke showrooms gecreëerd, onder meer voor Dolce & Gabbana. In 2002 en 2003 heeft hij de eerste winkels voor Breil in Milaan gerealiseerd, in 2003 de zaak Anteprima op de Corso Como in Milaan.
top