terminus

Twiggy van Foscarini: Armaturen & Lampen

Uw keuze:   
10 resultaten
Twiggy
Foscarini
10 resultaten
Sorteren naar:
3 weken
VA*€ 1.326,-10 %
€ 1.193,-
3 weken
€ 1.159,-
3 weken
€ 2.282,-
8 d
€ 1.855,-
Uw keuze:   
10 resultaten
Twiggy
Foscarini
10 resultaten
Sorteren naar:

Foscarini Twiggy - Levendige sfeer gecombineerd met prettig lichtdesign

De lampserie Foscarini Twiggy brengt levendige elegantie naar de lampwereld. Het decente design benadrukt de mooi gebogen lamparm door nuchtere vormgeving en klare kleuren.

Alle lampen uit de serie Foscarini Twiggy blinken uit vanwege een elegant, gereduceerd design. Zowel de elanvol gewelfde lamparm alsook de rechtlijnige variant tonen een smaakvolle minimalisme. Sommige modellen der serie Foscarini Twiggy benadrukken de klare lijn tevens door een homogene kleurgeving. Daarbij sluit vooral de Foscarini Twiggy Terra met haar klare grondkleuren geen compromis, maar beklemtoont het gewoonweg vibrerende gehele beeld. De gewelfde boog van de Twiggy booglamp is het meest opvallende kenmerk van de serie Foscarini Twiggy. Zo is de slanke silhouet ook het handelsmerk der Foscarini Twiggy Soffitto. De plafondlamp is vervaardigd van hoogwaardig fiberglas en blijken verbazend flexibel te zijn: dankzij de mogelijkheid voor decentrale montage is de om 330° draaibare Twiggy Soffitto plafondlamp niet afhankelijk van een stroomuitlaat, die direct boven de te belichtende vlakte zit. Ondanks haar imposante grootte van 2,15m staat de Foscarini Twiggy Terra staande lamp eveneens voor flexibele belichting met sierlijk design. Dankzij de combinatie uit ronde lampvoet en boogvormige lamparm wordt zowel een optische alsook een statische balance bereikt. In de woonkamer achter een bank geplaatst, geeft de designlamp een gezellig zonelicht en fungeert tegelijkertijd als onmiskenbaar decoratieobject. Graag wordt de Foscarini vloerlamp ook voor een stijlvolle belichting van een tafel in de eetkamer ingezet, waar ze een essentiële bijdrage levert tot een relaxt-gezellige sfeer. Naast of achter een stoel dient de Twiggy Terra op waardevolle manier als leeslicht.

Ook zonder gewelfde lamparm laat de Foscarini Sospensione hanglamp een blijvende indruk achter. Dankzij haar puristisch-verheven verschijning verspreidt ze een vleugje van terughoudende noblesse, bijvoorbeeld in een eetkamer, waar de Sospensione hanglamp de tafel naar een sfeervol lichteiland veranderd en tegelijk middels een gedeelte van naar boven gericht licht voor indirect kamerlicht zorgt. Daarbij verwent de Foscarini Sospensione grande met een lampenkap van 46cm grotere ruimtes, terwijl de Foscarini Sospensione piccola bij voorkeur in iets kleinere kamers tot inzet komt. Bij de Foscarini Twiggy Tavolo kunt u een keuze maken tussen een rechtlijnige en een gewelfde lamparm. De Twiggy Tavolo XL tafellamp toont een rechte stijl, die in verbinding met de klassiek werkende kap een bureautafel in de werkamer of sideboard en commode in de woonkamer met een extra aan licht stralende exclusiviteit verwent. Een beetje luchtig-speels komt de Foscarini Twiggy Tavolo als variant met de elegant gebogen arm over. Deze tafellamp bevalt met een graciele gestalte en de compacte afmetingen, die haar veelvuldige toepassingsmogelijkheden bieden.

Vormvolmaaktheid qua stijl vindt u ook bij de Foscarini Twiggy Lettura. De teder-natuurlijk werkende lichtgever verspreidt deskundig zonelicht in bereik van stoel en bank, dat middels geïntegreerde dimmer makkelijk te veranderen valt naar gezellig sfeerlicht. De Foscarini Twiggy Lettura staande lamp is ten eerste geschikt als aantrekkelijke blikvanger in de woonkamer en ten tweede doet ze haar naam „lettura“ als leeslamp alle eer aan.

Elke Twiggy lamp uit de serie Foscarini Twiggy is gemaakt van een composiet-materiaal op basis van gelakt fiberglas. Alle belichtingslichamen geven een nietverblindend, prettig licht, dat vanwege de transparante afsluiting ook naar boven wordt afgegeven. Het bureautafelmodel Twiggy Tavolo brengt een ruime kabellengte van twee meter mee. Tweedelige verlengstukken voor de lamparm zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

De serie Foscarini Twiggy is afkomstig van designer Marc Sadler. Voor producent Foscarini heeft hij reeds een bekroonde lamp ontworpen. Voor zijn werk op gebied van meubels en verbruiksgoederen was hij werkzaam in de sportsector en experimenteerde daar met nieuwe werkstoffen en productiemethodes. De serie Foscarini Twiggy ontstond in 2008.
top