terminus

Artemide

Artemide - legendarische lampen "Made in Italy"

Artemide is een van 's werelds grootste fabrikanten van designlampen. Opgericht in 1960 door Ernesto Gismondi en Sergio Mazza, richt Artemide's bedrijfsfilosofie "The Human Light" zich op de behoeften van mensen en het verbeteren van hun levenskwaliteit. Vandaag de dag staan Artemide lampen synoniem voor innovatieve en gesofisticeerde lichttechniek en een elegant, stijlvol design. Met lampen zoals de Artemide Tolomeo Tavolo of de Tizio Tizio heeft het Italiaanse premiummerk tijdloze klassiekers van designverlichting gecreëerd, die tientallen jaren later een bron van enthousiasme zullen blijven.

Zie alle Artemide lampen

Onze aanbevelingen


Productfamilie Tolomeo

Artemide Tolomeo: Ontdek 's werelds beroemdste lampenfamilie met light11


U heeft gegarandeerd de grootste beroemdheid onder de Artemide lampen gezien, want de iconische tafellamp is regelmatig te bewonderen in talloze films, series en andere formaten. De bekendste Artemide-lamp ter wereld, de Tolomeo Tavolo van ontwerperlegende Michele De Lucchi, vierde in 2017 zijn 30e verjaardag. Met de Tolomeo Micro en de Tolomeo Mini biedt Artemide ook kleinere versies van de cultuslamp. Met de Tolomeo Parete daarentegen kunt u vanaf een muur vakkundig van hetzelfde ontwerp genieten.
De Tolomeo Mega Terra-Serie serie is ook een echt hoogtepunt onder de Artemide staande lampen en positioneert zich als een echte blikvanger in de ruimte met zijn bekwame mix van klassieke en moderne elementen. Boekenwurmen zijn blij met de flexibele instelmogelijkheden van de hoge Tolomeo Terra of de "Lees"-Tolomeo, de Tolomeo Lettura. Met de Tolomeo LED-familie biedt Artemide ook zijn klassiekers met hedendaagse, energie-efficiënte LED-technologie.


Extravagant design van Artemide

Uitzonderlijke ontwerpen van gerenommeerde designers voor Artemide


Een Artemide lamp is niet alleen een stijlvol, functioneel design dat is afgestemd op de behoeften van mensen. Extravagante ontwerpen van gerenommeerde designers maken ook deel uit van het portfolio van het Italiaanse luxemerk. De Pirce van Giuseppe Maurizio Scutellà, bijvoorbeeld, doet denken aan de ringen van Saturnus. Als je de Mercury van Ross Lovegrove ziet, denk je dat kwikdruppels in de lucht zweven. En de Artemide LED Net, gemaakt door Michele De Lucchi, ziet eruit als een grote lauwerkrans.
De Artemide Skydro brengt ook een krachtige snufje extravagantie in uw huis: reusachtige "waterdruppels" nestelen zich tegen het plafond en dienen als een fascinerend reflecterend oppervlak voor indirecte ruimteverlichting. De Calipso van Neil Poulton doet denken aan een grote honingraat, terwijl Ameluna, een gezamenlijk project van Artemide en Mercedes-Benz, de kijker betovert als een exotisch wezen uit de diepzee.


Tijdloze klassiekers van Artemide

Evergreens van Artemide


In de loop der decennia hebben vele Artemide lampen zich als tijdloze succesmodellen gevestigd. Als zodanig hebben ze een vleugje designgeschiedenis die hoogtepunten in de inrichting zet. De Artemide Tizio uit 1972 wordt beschouwd als een van de eerste laagspanningslampen ooit en verbaast de toeschouwer nog steeds met zijn verstelbare armen, die in balans worden gehouden door tegengewichten. Melampo is een moderne klassieker die opvalt door het kantelbare lampenkap van zijdesatijn, terwijl Artemide Miconos een genot is met zijn transparante bolvormige lampenkap van mondgeblazen glas.
Een andere eeuwige bestseller is de Nur hanglamp, die een bijna majestueuze aanwezigheid uitstraalt met zijn volumineuze koepelvormige reflector. De Artemide Ilio, die zich beperkt tot de eenvoudige geometrie van een cilinder en zijn licht bijna ongemerkt naar het plafond stuurt, belichaamt het purisme in de hoogste mate. Verdere evergreens van de Artemide lampen zijn te vinden onder Masters' Pieces.


Artemide lampen in mondgeblazen glas

Glasblazende kunst van Murano voor Artemide lampen


Een kwaliteitskenmerk van veel Artemide lampen is het gebruik van mondgeblazen glas. De Meteorite krijgen hun kosmische rotsachtige uitstraling van handgemaakt Murano-glas, afkomstig van de beroemde glasateliers op het eiland Murano bij Venetië. Het hele lichaam van Onfale is gemaakt van opaal mondgeblazen glas – met uitzondering van de rand van transparant kristalglas. De Artemide nh1217 dankt zijn zacht licht ook aan wit handgeblazen glas, dat in dit geval prachtig contrasteert met een messing basis.
In een zijdezachte glanzende afwerking, gecreëerd door de toevoeging van opaalkleurige zouten, komt het sluiervormige mondgeblazen glas van de Logico In een zijdezachte glanzende afwerking, gecreëerd door de toevoeging van opaalkleurige zouten, komt het sluiervormige mondgeblazen glas van de Castore lamp vormen de handgeblazen glazen kap en de zacht glinsterende thermoplastische harsschacht een harmonieus geheel. Als een vitrine biedt de Empatia, ook een meesterwerk van het Venetiaanse glasblazen, een spannend inzicht in het interieur.


Zie alle Artemide lampen
top