terminus

Pirce van Artemide: Armaturen & Lampen

Uw keuze:   
11 resultaten
Artemide
Pirce
11 resultaten
Sorteren naar:
7 d
VA*€ 560,-10 %
€ 504,-
48 u
VA*€ 880,-10 %
€ 792,-
48-72 u
VA*€ 760,-10 %
€ 684,-
48 u
VA*€ 315,-10 %
€ 283,-
48-72 u
VA*€ 830,-10 %
€ 747,-
5 weken
VA*€ 1.080,-10 %
€ 972,-
48 u
VA*€ 575,-10 %
€ 518,-
48-72 u
VA*€ 1.160,-10 %
€ 1.044,-
48 u
VA*€ 565,-10 %
€ 508,-
48 u
VA*€ 345,-10 %
€ 309,-
48 u
VA*€ 895,-10 %
€ 806,-
Uw keuze:   
11 resultaten
Artemide
Pirce
11 resultaten
Sorteren naar:

Artemide Pirce - Extravagante lampen voor fascinerende lichteffecten

De Italiaanse producent is met de Artemide Pirce-serie opnieuw een vormvolmaakte symbiose uit design en lichtwerking gelukt. Veerlicht lijken de lampen dezer lampfamilie aan wand en plafond te zweven - zo licht komen ze over met hun luchtig-onbezwaarde verschijning. De oorzaak voor deze verbazende optiek ligt in de kunstvolle constructie uit zacht-dunne, weinig millimeter dikke schijven, die richting beneden spiraalvormig smaller worden. Aan het onderste einde bevindt zich een schoteltje, waarin het lichtmiddel zit waaruit het licht aanvankelijk naar boven schijnt en vervolgens door de schijven op een onnavolgbare manier veelvoudig gereflecteerd wordt. Het resultaat is een fascinerend lichtspel, dat de gehele kamer betovert.

De Artemide Pirce Sospensione is een dergelijke hanglamp, die met haar manier van belichting elke ruimte opwaardeert. Met haar uit wit gelakt aluminium bestaande, in verschillende maten licht krullerig onder elkaar geplaatste schijven zorgt deze designhanglamp voor bijzondere licht- en schaduweffecten in de omgeving en schittert bovendien als een verbazingwekkend lichtobject. Daarmee dient de Artemide Pirce hanglamp als modelvoorbeeld voor deze opmerkelijke collectie, die weergaloos is, wanneer het om een combinatie uit lichtwerking en expressief design gaat. Degene die het graag iets kleiner wil hebben, wordt met de Artemide Pirce Mini uitstekend geholpen. Deze niet minder opzienbarende uitvoering van de Artemide Pirce verwent eetkamer en co. net zo deskundig als haar grotere familieleden. De creatie van de Siciliaan Giuseppe Maurizio Scutella, die zich trouwens voor alle Artemide Pirce-modellen verantwoordelijk toont, bevalt eveneens vanwege een buitengewoon design en maakt magische momenten in de ruimte waar, bijvoorbeeld in de woonkamer. Nog een meesterwerk dezer mooie eyecatchers met interessante lichtweergave: de Artemide Pirce Soffitto. Ook deze plafondlamp laat op indrukwekkende manier zien, hoe een dynamische optiek zoals van deze lamp de woonambiance kan opwaarderen. Niet minder blijvende indruk laat de Artemide Pirce Parete achter. Deze wandlamp geeft een edel accent aan elk interieur en levert dankzij een indrukwekkende lichtprestatie van 5000 lumen een heel uniek ruimtelicht in woon-, slaap- en eetkamers. Geïnstalleerd in een ingangsbereik zoals de hal, garandeert de Artemide Pirce designlamp met haar sfeervolle belichting een prettige welkomst en is een stijlvolle sfeermaker voor de overige ruimtes.

Giuseppe Maurizio Scutella werd in 1962 in Alcamo op Sicilië geboren, maar groeide na een verhuizing van de familie op in Lumezzane (Brescia), een industriemetropool in de Lombardijen. Daar volgde hij ook zijn opleiding, die hij in 1981 succesvol afrondde met diploma op gebied industriemechaniek. Vervolgens was hij twaalf jaar werkzaam als leidinggevende projectdesigner voor spuitgiet- en kunststofvormen en werkte voor gerenommeerde bedrijven zoals Mercedes, Kawasaki, Prisma, Bonfiglioli, Sylber, Metalwork, Gaggia, Fini, Tronconi en dus Artemide, voor wie hij belangstelling trekkende modellen creëerde. Met laatstgenoemde begon de als freelancer werkende designer zijn samenwerking in 2008. Toen creëerde hij ook de Artemide Pirce hanglamp, die in 2010 met de iF Product Design Award, in 2008 met de Good Design Award van het Chicago Atheneum en de Red Dot Award in 2009 werd onderscheden. Over zijn werk zegt de Italiaan: „Een technisch belichtingsobject heeft een ziel, het vertelt een verhaal en is vaak een gedicht zonder woorden. Licht heeft een eigen geur, een bezielende en stralende klank, het is prachtig levendig en dynamisch, vertrouwelijk en zacht. Ich acht zijn wezen en omhels zijn taal van licht en schaduw en probeer zo goed ik het begrijp, een veelvoudige interpretatie mogelijk te maken met mijn projecten. Dit is mijn manier, om de magie van het licht te benaderen.“
top