terminus

Flos

Flos lampen – echte design-iconen

Al decennialang, Flos lampen inspireren liefhebbers van uitzonderlijk design en uitgebreide lichteffecten. Veel grote designers die ontworpen zijn voor Flos lampen, die iconen van lampendesign zijn geworden en nog steeds erg populair zijn – zoals de vloerlamp Toio met dimmer , en onconventionele en fantasierijke klassieker met Ready-Made karakter, of de Luminator, en driepoot designklassieker uit 1954. Deze twee Flos lampen zijn ontwerpen van Achille Castiglioni, die een van de meest invloedrijke begeleiders van het Italiaanse wereldmerk was.

Zie alle Flos lampen

Onze aanbevelingenDesignklassiekers van Castiglioni & Co

Flos lampen: onvergetelijke meesterwerken


Onder de Flos lampen bevinden zich talloze tijdloze meesterwerken. Designers als Achille Castiglioni, die vaak samenwerkten met zijn broer Pier Giacomo, Philippe Starck of Marcel Wanders, hebben designklassiekers gecreëerd die soms gekenmerkt worden door klassieke elegantie, soms door een charmante en facetieuze esthetiek – en zo een accent in het interieur zetten. Een van de Flos lampen die al tientallen jaren bij ons aanwezig is, is de Arco , de eerste boogvloerlamp ooit die indruk maakt met zijn hoogwaardige Carrara-marmervoet. Een andere onvergetelijke klassieker onder de Flos lampen is de tafellamp Snoopy – een ondeugende verwijzing naar Charlie Brown's hond met dezelfde naam. Ook hier gaat een aantrekkelijke esthetiek gepaard met een hoogwaardige afwerking – een van de redenen voor het onmiskenbare succes van het italiaanse luxemerk. De Taccia, en andere Flos klassieker uit 1962, brengt een vleugje antieke monumentaliteit in huis.


Prachtige blikvangers

Flos hanglampen & Flos kroonluchters – hemeltuinen en andere blikvangers


De Flos lampen uit het light11 collectie zullen ook liefhebbers van weelde en plechtigheid bekoren. Deze bieden vaak niet alleen indrukwekkende afmetingen, maar vaak ook een extra portie artistieke finesse. De Skygarden hanglamp, een van de absolute bestsellers onder de Flos lampen, is ongetwijfeld een van die voorbeelden. Een Skygarden (in het Nederlands: “hemeltuin”) betovert de toeschouwer met het fascinerende stucreliëf aan de binnenkant van de lampenkap – designer Marcel Wanders verwijst naar het plafondreliëf van zijn voormalige woning.
De 2097 is ook een prachtige blikvanger. Met zijn adembenemende aanwezigheid neemt deze statige kroonluchter meteen de hoofdrol in het interieur op zich en brengt een vleugje wonderbaarlijke grandeur in de kamer. Een ander hoogtepunt van de Flos collectie is de Zeppelin S2 hanglamp, die een mystiek esprit uitstralen: een hoogwaardige kunstharsvezel – "Cocoon" genaamd – wordt over een stalenstructuur gespoten. Het resultaat is een object met een machtige diameter van 1,80 m dat associaties oproept met een wezen in de staat van een insectpop.


Moderne verlichtingstechnologie

Mobiel en groen – LED lampen van Flos


Kenmerkend voor Flos is altijd al een uitzonderlijk design geweest, maar ook een geavanceerde lichttechniek. Veel Flos Kelvin modellen worden gekenmerkt door de "Green Mode", die automatisch de lichtstroom regelt op basis van de inval van het daglicht. Daarnaast maken deze en andere Flos lampen indruk met hun uitstekende kleurweergave, die garant staat voor authentiek en natuurlijk licht. De Edge-Lighting technologie van de Bon Jour lampen beschikt over ingebedde LED's aan de rand van de "kroon", die het licht bijzonder gelijkmatig uitstralen en vrijwel geen verblinding veroorzaken. Daarnaast zijn veel Flos lampen uitgerust met een geïntegreerde oplaadbare batterij, waardoor ze plaatselijk onafhankelijke lichtbronnen worden. Naast de reeds genoemde Bon Jour lampen biedt de Bellhop Battery LED ook het gemak om het licht urenlang spontaan overal mee naartoe te nemen. Als de Bellhop tot 24 uur heeft, kan de "lichtobjekt" Gaku zelfs tot 48 uur zonder kabelaansluiting.


Tijdloos en nobel design

Flos designlampen – statements voor de eeuwigheid


Een ander geheim van het succes van Flos is de tijdloze, moderne esthetiek. Dit maakt hen tot inrichtingsaccessoires die onafhankelijk zijn van vluchtige trends en kortstondige tijdsgeestige fenomenen. Deze Flos lampen, hier vertegenwoordigd door het eeuwig elegante Smithfield hang- en plafondlampen uit de verbeelding van Jasper Morrison, betekenen niet alleen een toename van hoogwaardig licht. Deze Flos lampen symboliseren veeleer een expressief statement voor een hoogwaardig, stijlvol design dat alle discussie over goede smaak uitsluit.


Zie alle Flos lampen
top