terminus

Arco van Flos: Armaturen & Lampen

pfeil

Filter/sorteren

Toepassing
LED-lampen
Populaire filters

meer filters
Populariteit
Design & Optiek
Licht & lampen


Bediening & Smart Home

Uw keuze:   
3 resultaten
Arco
Flos
Flos Arco LED
48-72 u
VA*€ 1.990,- 10 % € 1.791,-
Flos Reserveonderdelen voor Arco
48 u
VA*€ 224,- 10 % € 201,-
Flos Arco
48-72 u
VA*€ 1.954,- 10 % € 1.758,-
Uw keuze:   
3 resultaten
Arco
Flos

Flos Arco - Legendarische vloerlamp

Van minimalisme hoeft de beroemde Flos Arco het niet te hebben. In plaats daarvan neemt deze absolute culticoon van ontwerper Achille Castiglioni in door een imposante presentie en niet minder indrukwekkend ruimtelicht.

In 1962 op de markt gekomen, kreeg de Flos Arco staande lamp al in 1972 toegang tot het Museum of Modern Art in New York - sindsdien hoort de cultlamp daar tot permanent inventaris. De markant-dekoratieve vloerlamp valt op in drievoudige opzicht: ten eerste door de hoogwaardige witte sokkel van edele Carrara-marmer, de wereldwijd bekende marmer uit de regio Toscane. Al de Romeinen gebruikten deze steen, om representatieve kunst te vormen. Ten tweede beïndrukt de Flos Arco staande lamp vanwege haar met wijde disameter uittrekbare staaf van roestvrij staal. Verder valt de blik van de toeschouwer heel zeker op de halfronde kop van de lamp. Deze bestaat uit aluminium en geeft middels bijgevoegde eco-halogeenlamp zacht, maar krachtig direct licht naar beneden af.

De imposantie van een Flos Arco booglamp mag niet worden verwisseld met traagheid. Dus toont zich de drievoudig van hoogte verstelbare staaf als prettig flexibel en staat daardoor een aanzienlijke bewegingsvrijheid toe onderaan de lamp. De lamparm van de Arco vloerlamp is van hoogte in een handomdraai veranderbaar en maakt het naar behoefte mogelijk, om de lampenkap van hoogte van 145cm tot 175cm te justeren. Deze bestaat uit roestvrij staal en houdt een een kap uit hoogwaardig aluminium, die met zijn openingen aan de bovenkant aanvullend als eycatcher werkt en een zacht, direct licht naar beneden afgeeft. Zo buigt de Flos Arco staande lamp zich deskundig boven de salontafel in de woonkamer en verspreidt haar gezellig zonelicht. En ook een eettafel profiteert van de functionele en optische voordelen van deze klassieker.

De Flos Arco was meteen vanaf het begin een vol succes en is ook tegenwoordig nog razend populair. Later heeft Flos de Arco staande lamp uiterust met een elektronische dimmer en een lichtmiddel, dat als het ultimatief lichtmiddel van de toekomst geldt: de Flos Arco LED. De uitbreiding met moderne LEDs garandeert, dat de belichting met de Flos Arco energieefficiënt, duurzaam en dus voorbeeldig milieuvriendelijk gebeurt. Positief extra effect: Ook uw portemonnee wordt gespaard. Een dimmer geeft u de mogelijkheid, die lichtsterkte helemaal naar believen te reguleren. Zo heeft u altijd de gewenste wijze van belichting - van zacht sfeerlicht tot helder basislicht.

Het indrukwekkende gewicht van 66kg hoeft trouwens niemand bang te maken: volgens het idee van Castiglioni, waarna naast een eerder nuchter en rustig design ook de functionaliteit en de prettige bedienbaarheid invloed hebben op het totale concept, werd de massieve marmeren voet van de Flos Arco staande lamp voorzien van een doorlopende boring, die het makkelijke bewegen van de lampvoet middels stok mogelijk maakt.

De beroemde designer Achille Castiglioni (*16 feb. 1918 in Milaan, † 6 dec. 2002 in Milaan) studeerde architectuur an het Politecnico di Milano en voltooide daar ook zijn studie. Samen met Pier Giacomo baarde hij in 1957 in de Villa Olmo te Como in het kader van de tentoonstelling „Colori e forme nella casa d'oggi“ voor het eerst opzien: de hokker „Mezzadro“ bestaat uit een op het onderframe gemonteerde tractorzetel, de hokker „Sella“ heeft een fietszadel als zitplaats. Vooral met de lampen, die ze voor Arredoluce, Artemide en speciaal voor Flos ontwerpen, zijn beiden uitermate succesvol. Met de in 1962 opgerichte onderneming Flos produceren ze de lampen Taraxacum (1960), Splügen Bräu (1961) en tenslotte de fantastische Arco (1962). Vanaf 1968 aan leidt Achille Castiglioni het bedrijf alleen verder en vormt het door het speelse middel van alternatieve gebruikstoepassingen van voorwerpen en het streven na minimale vormgeving. Voor Achille Castiglioni staat functionaliteit vóór esthetiek, zonder hierbij de vormschoonheid van zijn designobjecten te vergeten. Tot hoge leeftijd bleef hij trouw aan deze aanpak: in 1998 ontwierp hij de hanglamp Diabolo, waarvoor hij nogeens met de Compasso d'Oro werd onderscheden. Het volgende citaat brengt de filosofie van de legendarische ontwerper heel goed tot uitdrukking: „zodanig verfijnd en zo eenvoudig - dat bevalt mij.“
top