terminus

Bega

Uw keuze:   
715 resultaten
Bega
715 resultaten
Sorteren naar:
 van 8
48 u
€ 234,-
beschikbaar vanaf april 2019
€ 357,-
48 u
€ 273,-
5 d
€ 214,-
5 d
€ 219,-
48 u
€ 198,-
48 u
€ 416,-
48 u
€ 216,-
48 u
€ 269,-
48 u
€ 312,-
48 u
€ 193,-
48 u
€ 197,-
48 u
€ 129,-
48 u
€ 276,-
48 u
€ 253,-
48 u
€ 207,-
5 d
€ 158,-
48 u
€ 244,-
48 u
€ 244,-
48 u
€ 229,-
Uw keuze:   
715 resultaten
Bega
715 resultaten
Sorteren naar:
 van 8

Bega – Lampendesign met stijl voor exclusieve buitenbereiken

Bega is een van meest traditierijke ondernemingen in de Duitse maar ook in de Europese lampenindustrie. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd op de productie van lampen en de vormgeving van verlichtingsconcepten voor het buitenbereik. Daarbij staan Bega buitenlampen bekend om een hoogwaardige vervaardiging en hun klare en puristische stijl. Alle lampen overtuigen met moderne technologie in combinatie met hoge lichtkwaliteit en enorme duurzaamheid.

Naast speciale buitenverlichting zoals grondinbouwlampen, pool- en vijverbelichting, wandinbouwlampen, sterke stralers en paallampen in unieke stijl is de Bega LED verlichting een nieuwe uitdaging voor het bedrijf. Het productenspectrum van de bij Bega vervaardigde belichtingstechnieken voor het buitenbereik omvat een grote keuze dezer energieefficiënte, veelvuldige en duurzame producten. Alle lampen weten bovendien te overtuigen door een buitengewone resistentie tegenover weersomstandigheden en vuil als ook een grote robuustheid als bescherming tegen mechanische belasting. De hoogwaardige lampen van Bega bieden een bijzonder hoge lichtkwaliteit en overtuigen qua uiterlijk met klare vormgeving en modern, functioneel design.

In 1945 werd de grondsteen voor de onderneming Bega, die tegenwoordig bij de Gantenbrink-groep hoort, gelegd. Vanaf het begin aan concentreerde het traditiebedrijf zich met groot succes op de ambachtelijke productie van verlichting. Al een jaar na oprichting had de lampenmanufactuur zich ontwikkeld tot bedrijf met vijftig medewerkers en dertig verschillende lampenmodellen in de aanbieding.

In de nieuw gebouwde productieplaatsen vervaardigde Bega vervolgens met machinale hulp speciaallampen voor brouwerijen en begon met de productie van exclusieve buitenlampen die met opaalglazen en bladvergoudingen werden ontworpen. In die tijd –de naoorlogstijd- nam Bega in Duitsland een monopoliepositie met betrekking tot de fabricatie van exclusieve buitenverlichting in. Grote successen noteerde het bedrijf op internationale beurzen, waar het reeds in 1952 een buitengewoon grote collectie van buitenlampen presenteerde. Zo werden de Bega-lampenontwerpen nog hetzelfde jaar voor de eerste keer onderscheiden met een design-award: de „Medaille d'Or“ van de Foire Internationale de Luxembourg. Verdere onderscheidingen voor buitenverlichting volgden in de loop der bedrijfssgeschiedenis.
br> Toonden de lampen zich eerst in een klassiek, traditioneel design, begon Bega vanaf 1960 met de productie van moderne architectuurbelichting, die zich aanpaste aan de klare stijl van destijdse gebouwen. Het ondertussen internationaal bekende merk Bega werd steeds vaker van wereldberoemde architecten gekozen voor het lichtdesign van hun gebouwen. Sindsdien volgen de designproducten van de lampenmanufactuur een principieel eenvoudige stijl, een hoge functionaliteit en de aanwending van moderne lichttechnologie.

Tijdens de afgelopen twintig jaar expandeerde de Gantenbrink-groep en nam verdere bekende ondernemingen zoals de Bega Indoor en bedrijfen uit Nederland en België over. Met een eigen vertegenwoordiging is het bedrijf bovendien in de VS te vinden. Bega lampen zijn niet alleen in alle Europese landen verkrijgbaar, maar worden geëxporteerd naar alle delen van de wereld. De lichtgroep Gantenbrink gaf in de loop van de bedrijfsgeschiedenis gestalte aan talrijke openbare gebouwen met opzienbarende verlichtingsconcepten, onder meer aan een halte van de Londense metro, openbare gebouwen in Duitsland en op internationaal gebied, hotels, stations, musea, sportstadions en bedrijfszetels van internationaal bekende ondernemingen. Het lichtdesign van het concertgebouw op Tenerife hoort net zo bij de referenties van de met Bega lampen uitgeruste gebouwen als het Guggenheim-museum in Bilbao.

top