terminus

Kartell

Uw keuze:   
43 resultaten
Kartell
43 resultaten
Sorteren naar:
48 u
€ 219,-
4 weken
€ 95,-
48 u
€ 166,-
4 weken
€ 298,-
4 weken
€ 82,-
4 weken
VA*€ 211,-1 %
€ 209,-
4 weken
€ 152,-
4 weken
€ 113,-
4 weken
€ 247,-
4 weken
€ 489,-
4 weken
€ 74,-
4 weken
€ 629,-
4 weken
€ 277,-
4 weken
€ 1.323,-
4 weken
€ 702,-
4 weken
VA*€ 200,-1 %
€ 199,-
4 weken
€ 443,-
4 weken
€ 344,-
4 weken
€ 933,-
4 weken
€ 349,-
48 u
€ 236,-
48 u
€ 217,-
4 weken
€ 667,-
4 weken
€ 537,-
4 weken
€ 822,-
4 weken
€ 247,-
3 weken
€ 233,-
4 weken
€ 379,-
4 weken
VA*€ 181,-1 %
€ 179,-
4 weken
€ 313,-
4 weken
€ 408,-
4 weken
€ 669,-
4 weken
€ 889,-
48 u
€ 205,-
48 u
€ 325,-
Uw keuze:   
43 resultaten
Kartell
43 resultaten
Sorteren naar:

Verlichting van Kartell – Extravagante belichtingsconcepten uit kunststof

De designers van de Italiaanse Kartell lampen gaan sinds 1949 constant nieuwe wegen bij het verwerken van kunststof en de keuze van materialen. Het resultaat zijn innovatieve verlichtingsideeën voor woon- en tuinomgeving.

In 1949 richt de chemicus Giulio Castelli de onderneming Kartell op, om een voor die tijd heel nieuwe werkstof te verwerken: kunststof. Castelli heeft vanaf begin aan op dit universele materiaal gezet en produceert in de jaren 50 overwegend onderdelen voor de automobielbranche en huishoudelijke artikelen. De veelzijdige inzetmogelijkheiden en de flexibele voormbaarheid van het materiaal kunststof fascineert de Kartell-oprichter. Hij breid de productie uit naar laboratorium-producten en verlichting. Korte tijd later begint tevens de creatie van eerste meubel-series. De Kartell Habitat Division is geboren. Kartell lampen en meubels maken het publiek vanaf het begin aan enthousiast door hun voor die tijd nieuwe vormgeving en de functionele nadruk als ook de symbiose uit gereduceerd design en extravagante vormgeving. Tijdens de jaren 60 zijn Kartell designlampen en meubels het summum van Italiaanse woon- en inrichtingsideeën. Zo ontwikkeld het bedrijf Kartell zich tot een van de leidende ondernemingen op dit gebied.

Kartell verlichting, meubels en inrichtingsobjecten ontvangen een groot aantal onderscheidingen en designprijzen. Onder meer de Italiaanse Compasso d'Oro, een belangrijke award voor designproducten. Met de uitnodiging van het New Yorkse Museum Of Modern Art (MoMa) voor de tentoonstelling „Italië: een moderne woonlandschap“ bereikt Kartell in 1972 een belangrijke hoogtepunt in de bedrijfsgeschiedenis – de onderneming oogst hoge internationale waardering. Enkele designlampen en inrichtingsobjecten veroveren zelfs een vaste plek in de permanente tentoonstelling van het museum. De naam Kartell is voorgoed op ieders lippen. Kenners waarderen de mooie kunststoflampen uit het Italiaanse designerstudio vanwege de innovatieve verwerking en vormgeving.

Met Claudio Luti als nieuwe eigenaar en directeur komt in 1988 een frisse wind in het bedrijf. Luti versterkt de samenwerking met internationaal gerenommeerde top-designers zoals Marcel Wanders, Patricia Urquiola of Philippe Starck. Daardoor krijgen Kartell lampen en meubels een nieuwe opleving. Tegenwoordig worden de lampen verkocht in meer dan 95 landen. De onderneming onderhoudt talrijke filialen en flagstores over de hele wereld. Een eigen museum biedt zijn bezoekers een informatieve rondgang door de bedrijfsgeschiedenis en presenteert interessante highlights. De designverlichting van Kartell heeft een eigen, persoonlijke stijl, omdat de lampen klassieke elementen met nieuwe werkstoffen en een heus eigen interpretatie van het respectievelijke tijdperk. Zo hebben de designers van Kartell het onuitputtelijke potentieel van de kunststoffen ontdekt en creëren daarmee helemaal nieuwe belichtingsconcepten. Het materiaal lijkt te bestaan uit glas en metaal en blijft toch altijd kunststof. Deze interessante verrassingseffect is een van de meest belangrijke kenmerken van Kartell verlichting.

De lampen Kartell Cindy en Kartell Bourgie de lampcollectie van Ferrucio Laviani maken de klassieke stijl van de designlampen duidelijk aanschouwelijk. Naast deze concepten gaat Kartell echter ook innovatieve wegen. Deze uitgangspunt is bijvoorbeeld te zien bij het Kartell FL/Y, welk in vorm- en kleurgeving een volledig nieuwe stijl weerspiegelt. In plaats van tijdloze elegantie verrast het ontwerp dezer lamp met buitengewone vormen en gevarieerde kleuren en zet accenten bij de inrichting van de ruimte. De elegante woonruimteverlichting is afgestemd op de respectievelijke ambiance en biedt toch vrijheid voor creatieve gestalte. Op deze manier demonstreren de lampen de veelzijdigheid van kunststof en de creativiteit van hun design-team.
top