terminus

Steng Licht

pfeil

Filter/sorteren

Toepassing
LED-lampen
Populaire filters
Design & Optiek

Licht & lampenBediening & Smart Home
Uw keuze:   
24 resultaten
Steng Licht
Steng Licht Sice Wandlamp LED
4 weken
€ 588,-
Steng Licht AX-LED Hanglamp 150 cm
4 weken
€ 799,-
Steng Licht Loft Plafondlamp
4 weken
€ 208,-
Steng Licht Oneline Hanglamp LED
4 weken
€ 1.344,-
Steng Licht Prolong LED
48 u
VA*€ 1.796,- 25 % € 1.347,-
Steng Licht Pro Long Hanglamp LED incl. Bluetooth
48 u
VA*€ 1.951,- 25 % € 1.463,-
Steng Licht Loft Tafellamp
4 weken
€ 769,-
Steng Licht Re-Light Hanglamp LED
4 weken
€ 422,-
Steng Licht Loft Vloerlamp
4 weken
€ 914,-
Steng Licht Screen Hanglamp
4 weken
€ 429,-
Steng Licht 2-Point Slim
48 u
VA*€ 263,- 5 % € 249,-
Steng Licht LoftSmall Leeslamp
4 weken
€ 555,-
Steng Licht Mini Brigg Square 1 LED
4 weken
VA*€ 361,- 1 % € 359,-
Steng Licht AX-LED Hanglamp 120 cm
4 weken
€ 709,-
Steng Licht Brigg PL Wandlamp LED
4 weken
€ 469,-
Steng Licht LoftSmall Tafellamp
48 u
VA*€ 444,- 25 % € 333,-
Steng Licht LEDy Hanglamp
48 u
€ 964,-
Steng Licht AircooLED Hanglamp LED decentraal 3-lichts LED
48 u
€ 1.669,-
Steng Licht Glori-A Hanglamp O
4 weken
€ 513,-
Steng Licht Glori-A Hanglamp K
4 weken
€ 499,-
Steng Licht Glori-A Hanglamp L
4 weken
€ 788,-
Steng Licht Tjao Vloerlamp
4 weken
€ 539,-
Steng Licht Combilight Hanglamp 9-lichts
4 weken
€ 506,-
Steng Licht Stick Mini Hanglamp
48 u
VA*€ 276,- 64 % € 99,-
Uw keuze:   
24 resultaten
Steng Licht

Steng Licht – Elektriserend sinds meer dan 100 jaar

De lampenproducent Steng Licht toont met zijn lampen en verlichting op indrukwekkende manier, welk groots resultaat hartstocht voor een thema kan opleveren. De enthousiasme vor „het medium elektriciteit“ en de mogelijkheden van toepassing dezer technologie lieten Carl Steng in het Duitse Bad Cannstatt (de oudste stadswijk van Stuttgart) de onderneming voor licht en elektrotechniek in 1911 oprichten. Een buitengewoon gewaagde stap, omdat destijds de meeste huishoudens over het algemeen alleen over gas- en olielampen beschikten en dus helemaal niks te maken hadden met elektriciteit.

Tegenwoordig wordt het traditionele familiebedrijf in de derde (Peter Steng) en vierde (Andreas Steng) generatie niet alleen verder geleid – veeleer is het de nakomelingen van de bedrijfsoprichter middels de zogenoemde „Zwabische zweet“ gelukt, om de naam Steng Licht internationaal te etableren als synoniem voor Licht.

Voor Peter Steng, die de bedrifsleiding in 1973 overnam, stond altijd het licht in het middelpunt, de lampen fungeerden darbij als esthetische vorm. Altijd op zoek naar zo klein mogelijke lichtmiddelen, gebruikte hij lampjes uit autos of zelfs vliegtuigen als lichtbron. Toen in de jaren 1970 de nedervolt-technologie op kwam, zag de Zwabische knutselaar zijn kans gekomen om kleinste lichtmiddelen met sterke lichtkracht in te zetten en etableerde zijn eigen ontwikkeling „miniaturen in licht“. De kleinzoon van de bedrijfsoprichter volgde zijn aanzet van de absolute reductie onwrikbaar verder en presenteerde al gauw het stekcontact-systeem voor nedervolt-stralers – wat een volledig nieuwe flexibiliteit in etalages en bedrijfsrumtes bracht en het mogelijk maakte, om het licht precies daar te plaatsen waar het gebruikt werd.

Steng Licht – Traditioneel, maar met oog op de moderne tijd

Het is altijd belangrijk geweest voor Steng Licht, om beproefde tradities te houden – vele Steng-producten worden bijna onveranderd sinds de afgelopen eeuw geproduceerd en distribueerd. Maar net zo belangrijk voor de onderneming uit Stuttgart is het, oude tradities met nieuwe ideeën en technologien te verbinden. Bekend door excellente kwaliteit en nauwkeurigheid bij de vervaardiging, hoort Steng Licht tegenwoordig tot de meest gerenommeerde producenten op het gebied van de lichttechniek. Ten opzichte van design vertrouwt Steng Licht over het algemeen op zijn eigen competentie, maar werkt soms ook samen met externe designers uit de hele wereld. Zo bijvoorbeeld met Ulrich Reichart (Oostenrijk), Serge Cornbellissen (België), Henk Stallinga (Nederland), Stefanie Hering, Franz Weigand, Prof. Hartmut Raiser, e27, Wilfried Wünsch en Hans Vetter (alle uit Duitsland). De vruchten van zijn creativiteit kon de Duitse onderneming al meervoudig oogsten: onder meer werden de wandlampen uit de serie Brigg, de hanglamp Flute en de lichtbuis Pipe met internationale prijzen zoals de iF Design Award onderscheden.

Ook het onderwerp vervaardiging benadert men bij Steng Licht van twee kanten. Traditioneel ambachtelijke vakmanschap en know-how op de nieuwste stand van de technologie gaan samen hand in hand in de bedrijfsruimtes van Steng Licht (inmiddels een naamloze vennootschap) en garanderen hoogwaardige belichtingslichamen. Maximale eisen a functionaliteit, materiaal en uiterlijk zijn de voorwaarden bij de ontwikkeling en fabricatie van de lampen, die schitteren midddels veelzijdigheid en vandaar zowel voor professionele als ook voor privé-nutten ideaal geschikt zijn.

Steng lampen hebben een hoge herkenningswaarde dankzij hun hand-vervaardigde kappen uit porselein of edele Murano-glas, hun klare vormentaal en de hoogwaardige vlaktes van geborsteld of gepolijst roestvrij staal, en geven ruimtes daarmee een duidelijke meerwaarde.

De Steng Licht Licht Tjao Zip hanglamp bijvoorbeeld geeft als elegant zonelicht keukens en eetkamers niet alleen precies gericht licht, maar verspreiden tevens een prettige sfeer tijdens het eten. De Steng Licht Lumelennium-kroonluchter schenkt woonkamers een vleugje van chic, zonder té verheven over te komen. De Steng Licht Licht Petit staande lamp staat fantastisch in slaapkamers, wanneer ze met haar beneden gericht licht bijvoorbeeld het lezen in bed prettig maakt.

Steng Licht – Internationaal succesvol, in Duitsland inheems

Wel distribueert de Steng Licht AG haar lampen en verlichting wereldwijd -de hoofdmarkten zijn naast Duitsland de VS, Australië, Benelux, Scandinavië en Zwitserland- maar de productie vindt uitsluitend plaats in Duitsland.

top