terminus

Belux

Uw keuze:   
14 resultaten
Belux
14 resultaten
Sorteren naar:
3 weken
€ 1.915,-
5 weken
€ 1.118,-
5 weken
€ 987,-
5 weken
€ 1.532,-
5 weken
€ 1.728,-
5 weken
€ 1.592,-
5 weken
€ 587,-
5 weken
€ 1.296,-
5 weken
€ 1.469,-
48 u
€ 454,-
5 weken
€ 2.246,-
5 weken
€ 317,-
5 weken
€ 784,-
Uw keuze:   
14 resultaten
Belux
14 resultaten
Sorteren naar:

Belux – Symbiose uit kunstvorm en innovatieve technologie

Belux verlichting staat voor dynamische lichtwerking en functionele vormgeving van ruimtes. Het rechtlijnig designconcept overtuigt: Belux lampenmodellen zijn qua uiterlijk optimaal afgestemd op het desbetreffend gebruik.

In 1970 richt de Zwitsers Thomas Egloff in Birsfelden het bedrijf Belux op. Vanaf het begin begrijpt hij lampen en verlichting als een spanningsgeladen, opwaarderend middelpunt van de ruimte en hecht grote waarde aan lichtwerking en dynamiek. Zijn visie voor Belux: de ontwikkeling van nieuwe lichtsystemen en nieuwe belichtingsconcepten. Om zijn ideeën te kunnen realiseren streeft hij naar een intensieve samenwerking met internationaal geachte designers. Tevens horen vanaf het begin aan bekende architecten bij het creatief-team van Belux. De experimentele aspect staat steeds op de voorgrond van zijn werk. Het resultaat zijn absoluut nieuwe designlampen voor de woonomgeving.

Reeds in 1992 lukt Belux een groot succes: samen met de Zwitsers designer Hannes Wettstein, een coryfee op zijn gebied, ontwikkeld de lampenproducent het innovatieve nedervolt-kabelsysteem Metro en viert darmee zijn internationale doorbraak. Het gewaagd concept werkt en Metro vindt veel navolging. Het geldt tegenwoordig als pionier op dit gebied. Maar Thomas Egloff wil meer: om begaafde jonge talenten te steunen en vaart te zetten achter de ontwikkeling van nieuwe ideeën, roept hij in 1984 een internationale design-wedstrijd in het leven. Hieruit ontspruiten vele creatieve talenten en deze verrijken het productportfolio met hun unieke ideeën, zoals bijvoorbeeld Belux Lifto van Benjamin Thut, die het Zwitsers bedrijf vervolgens succesvol in serieproductie neemt. Vele lampen schitteren op internationale designerwedstrijden. Zo bevindt zich de klassieke Belux Lifto van Benjamin Thut net zo onder de winners als de vloerlamp Belux Twilight of de hanglamp uit de serie Belux Cloud van Frank Gehry.

Belux beschoudt licht als een kunstvorm en men blijft trouw aan dit concept. In 1992 trekt de reizende tentoonstelling Privates Licht aandacht en presenteert extravagante woonruimteverlichting van bekende designers zoals Matteo Thun en Ron Arad. Vele verdere events omzomen de weg van de lampenproducent. In 2001 haalt Egloff met de internationaal succesvolle meubelfabricant Vitra een sterke vennoot aan zijn zijde. Daarmee krijgt het eedgenootschappelijk bedrijf toegang tot nieuwe productiemethodes en materiaalcomplexen en verzekerd zich ook toekomstig de samenwerking met geachte hedendaagse designers. Belux staat tegenwoordig voor exclusieve lichtideeën en belichtingsoplossingen voor privé- en bedrijfsruimtes.

Designlampen staan voor een hoge klantengerichte nut en overtuigen met hun tijdloosheid en onmiskenbare functionaliteit. Daarmee zijn de lampen optimaal aan te passen an de individuele behoeftes. Ze waarderen de optiek van de kamer op en combineren fantasievol direct werklicht met diffuus omgevingslicht.

Het spel met verschillende lichtrichtingen, lichtmiddelen en lichtbronnen creëert een verscheidenheid aan effectvolle wand- en plafondlampen als ook vloer- en werkverlichting. Voorbeelden voor de succesvolle omzetting van dit concept zijn onder meer de Belux series Koi en Arba. Kenmerkend voor Belux designlampen is bovendien hun eenvoudige, rechtlijnige elegantie, waardoor de lampen zich perfect in de woon- of werkambiance voegen.
top