terminus

Ingo Maurer

Ingo Maurer: fascinerende lichtobjecten van een wereldster

Sensationele creaties zijn zijn sterke punt: Ingo Maurer, een Duitse designer van wereldklasse, staat bekend om zijn buitengewone ontwerpen. Met lampen van origineel Japans papier, Campari-flessen, opblaasbare lampen en vele andere spectaculaire producties creëert Ingo Maurer fascinerende lichtobjecten die elke ruimte transformeren tot een tentoonstellingsruimte.

Zie alle Ingo Maurer lampen

Onze aanbevelingenBest of Ingo Maurer

Ingo Maurer: Spectaculair als handelsmerk


Ontwerpen van Ingo Maurer hebben één eigenschap gemeen: ze boeien met een hoge mate van originaliteit. De Duitser gebruikt daarbij een groot aantal zeer verschillende thema’s. In de Lucellino lampen bijvoorbeeld "bedekt" hij de fitting van een speciale laagspanningslamp met vleugels van echte ganzenveren. Dus deze Ingo Maurer lampen lijken kleine glimmende vogeltjes te zijn. Als u deze "lichte vogels" in hun geheel wilt ervaren, raden wij u de Birds collectieaan.


De Duitse cultdesigner zorgt ook met de Zettel’z hanglampen voor een ongeëvenaard verrassingseffect. Deze worden geleverd met een lampenkap uit blaadjes van echt Japans papier. Naast de reeds gedrukte bladen ontvangt u ook onbedrukte bladen – een Zettel’z wordt een onvergelijkbaar lichtkunstwerk met veel persoonlijke boodschappen. De iconische flessen van Fortunato Depero nemen de rol van de lampenkap over in het Campari Light – dat niet alleen betoverend licht produceert, maar ook als een fenomenale blikvanger fungeert.


Origineel voor woonkamer en Co.

Ingo Maurer : Gewenste verlichting in de gehele leefruimte


Door hun hoge decoratieve waarde hebben Ingo Maurer-lampen in vrijwel elke kamer, bijvoorbeeld in een woonkamer, een goed figuur geslagen. Als wandlamp Lucellino, als hanglamp Zettel’z of als plafondlamp Birdie’s Nest: De originele lichtbronnen inspireren door hun bijzondere design en het sfeervolle licht. Deze prachtige combinatie maakt ze ook begeerde verlichtingsoplossingen in een eetkamer of keuken.

 

Ingo Maurer lampen verbeteren ook een slaapkamer op een onnavolgbare manier. Hier presenteren ze zich overdag als betoverende inrichtingsaccessoires, terwijl hun sfeervolle licht ‘s avonds een rustgevende werking heeft en zo een welverdiende nachtrust in het werk stelt. In een gang draaien ze de hoofden van de gasten om met hun bijzondere verschijning en creëren een uitnodigende sfeer met hun gezellige licht.

Zie alle Ingo Maurer lampen
top