terminus

Zettel'z van Ingo Maurer: Armaturen & Lampen

Uw keuze:   
4 resultaten
Ingo Maurer
Zettel'z
4 resultaten
Sorteren naar:
48 u
VA*€ 49,-2 %
€ 48,-
48 u
VA*€ 854,-10 %
€ 769,-
48 u
VA*€ 844,-10 %
€ 759,-
4 weken
VA*€ 1.973,-10 %
€ 1.775,-
Uw keuze:   
4 resultaten
Ingo Maurer
Zettel'z
4 resultaten
Sorteren naar:

Ingo Maurer Zettel'z - Kunstvolle briefjes als lichtobject

Tot een van de meest bekende Duitse designers hoort ongetwijfeld Ingo Maurer, die met zijn aparte werken sinds 1966 designliefhebbers uit de hele wereld enthousiast maakt. Zo hoort ook Ingo Maurer Zettel'z tot een van de meest opmerkelijke lampseries in het werk van de Münchenaar.

Bij het aanzien van de hanglamp Ingo Maurer Zettel'z 5 wrijft men zich verbaasd de ogen. De aparte designlamp draagt een heel bijzonder „kleed“: 31 bladen geestrijk bedrukt japan-papier in DIN A5-formaat, kunstvol gearrangeerd rond een lichtmiddel, dat door een gesatineerd glascilinder is afgedekt, en verdere 49 bladen japanpapier, deze keer niet bedrukt, geven deze Ingo Maurer Zettel'z haar kenmerkend gelaat. Zo kunt u de vrije loop laten aan uw fantasie en beschriften of beschilderen zoveel u wilt. Uw woonkamer zal daarmee in helder ruimtelicht schitteren zoals geen andere. De Ingo Maurer Zettel'z hoort tot de bestsellers van het light11-assortiment. Haar body bestaat uit roestvrij staal en een hittebestendig, gesatineerd glas als diffusor. De hanglamp wordt geleverd inclusief twee halogeenlampjes. De bovenste zorgt voor een prettig diffuus kamerlicht, terwijl de ondere lamp direct zonelicht met een afstraalhoek van 30° afgeeft - ideaal voor de verlichting van een eettafel in de keuken.

In haar werking gelijkwaardig toont zich de iets kleinere hanglamp Ingo Maurer Zettel'z 6. De plafondlamp overtuigt met respectievelijk 40 blad beschrift en onbeschrift japan-papier in DIN A6-fomaat. Het interessante designobject verleent aan eetkamer en woonkamer vanwege haar buitengewone optiek op onnavolgbare manier een optische meerwaarde en dopt eet- en salontafels in sfeerisch zonelicht. Dankzij een tweede lichtbron beschikt de Ingo Maurer Zettel'z designlamp over voldoende lichtkracht, om zelfs als basisverlichting te overtuigen.

Aan extravagantie niet te overtreffen is de Ingo Maurer Bang Boom! Zettel'z - een gelimiteerde speciale editie, die niet alleen eet-, woon- en slaapkamer met een extra aan fantasievolle belichting uitrust, maar zelfs een vaak saai overkomende werkkamer een oppepper geeft. Deze opvallende hanglamp, voorzien van 80 DIN A5 bladen uit van hand geschept japanpapier, neemt in met comic-plaatjes of woorden in een comic-achtige lettertype. U hoeft alleen nog maar de bladen naar believen op creatieve manier vormgevend te arrangeren. Twee geïntegreerde halogeenlampen garanderen ook hier een warm-witte basisverlichting en geaccentueerd zonelicht.

De lampen van Ingo Maurer nemen in door buitengewoon, verrassend design, samen met ambachtelijke vaardigheid en technisch know-how en weerspiegeln een innovatieve tijdgeest. Ingo Maurer werd in 1932 op het eiland Reichenau aan het Meer van Konstanz geboren. Na zijn opleiding tot typograph volgde hij een grafische studie in München. In 1960 emigreerde hij naar de VS en werkte daar tot 1963 als freelance-designer. In 1966 richtte hij „Design M“ op in München. Daar ontstond een van de eerste bekroonde lampen: Bulb. Vele verdere onderscheidingen volgden - onder meer de Designpreis der Stadt München (1999), Lucky Strike Designer Award (2000), Collab's Design Excellence Award van het Philadelphia Museum of Art (2002). De ultieme kroning van zijn werk was de verlening van de eredoctoraat door het Royal College of Art, Londen. Bovendien ontving Ingo Maurer de designprijs van Duitsland voor zijn levenswerk.
top