terminus

Lucellino van Ingo Maurer: Armaturen & Lampen

Uw keuze:   
9 resultaten
Ingo Maurer
Lucellino
9 resultaten
Sorteren naar:
48 u
VA*€ 33,-3 %
€ 32,-
48 u
VA*€ 478,-10 %
€ 429,-
48 u
VA*€ 285,-10 %
€ 256,-
48 u
VA*€ 285,-10 %
€ 256,-
48 u
VA*€ 580,-10 %
€ 522,-
48 u
VA*€ 478,-10 %
€ 429,-
48 u
VA*€ 468,-10 %
€ 419,-
48 u
VA*€ 244,-10 %
€ 219,-
Uw keuze:   
9 resultaten
Ingo Maurer
Lucellino
9 resultaten
Sorteren naar:

Ingo Maurer Lucellino - Lichtaccenten met echte ganzenveren

Op het idee, een gloeilamp uitterusten met echte ganzenveren, komen zeker maar enkele designers. De Duitse Ingo Maurer had het idee in 1982 en creëerde met de Ingo Maurer Lucellino-serie in gelijke mate originele en flexibele wand-/plafond- en tafellampen. Een modelvoorbeeld uit deze rij is de Ingo Maurer Lucellino wandlamp.

Ook bekend onder de naam Ingo Maurer Lucellino NT of Ingo Maurer Lucellino plafondlamp, is deze veelzijdig inzetbare creatie uit glas, messing, kunststof en van hand gemaakte vleugels uit natuurlijke ganzenveren prachtig geschikt, om een schilderij in een slaap-, eet- of woonkamer in het juiste licht te plaatsen. Of ze dient bijvoorbeeld ter orientering op de gang, door de naar believen draaibare draadarm richting trap te biegen. Maar ook in een kinderenkamer wordt de wandlamp vanwege haar speels-gevleugelde uitstraling graag ingezet. Qua gebruikersvriendelijkheid laat de kleine blikvanger eveneens niets te wensen over: de versies Touch Tronic en met schuifregelaar bieden de mogelijkheid om de lichtintensiteit individueel naar eigen behoefte intestellen. De Ingo Maurer Lucellino wordt rechtstreeks aan een wanduitlaat geïnstalleerd, een transformator is tot op een uitzondering na ingebouwd. Bij de levering hoort aanvullend een spaarzame 35W speciaal-gloeilamp.

Haar zusje Ingo Maurer Lucellino Tavolo vindt op een ander gebied toepassing, maar wordt daardoor niet minder fascineerend. De tafellamp heeft met de wand-/plafondvariant de grote flexibiliteit gemeen - is de draadarm met de roode toevoer toch net zo buigbaar en het licht naar believen en behoefte richtbaar, wat de bruikbaarheid op prettige manier lichter maakt. De Ingo Maurer Lucellino Tavolo doet het goed in de woonkamer, waar ze vanuit een commode of sideboard een gezellig zonelicht verspreidt. Maar ook on de kinderenkamer weet ze volgens klantenbeoordeling te bevallen: „Deze lamp tovert elke dag een glimlach op mijn gezicht. Ik heb de lamp naast mijn bed staan en bezoekers zijn altijd weer verrast over deze lamp. Ze heeft zo veel persoonlijkheid en past in bijna elke woonomgeving“, zo Hans Christian Berge uit Oslo.

Lucellino is een combinatie uit 'luce' - licht, en 'uccelino' -vogeltje. De lampen van Ingo Maurer nemen in door buitengewoon, verrassend design, samen met ambachtelijke vaardigheid en technisch know-how en weerspiegeln een innovatieve tijdgeest. Ingo Maurer werd 1932 op het eiland Reichenau aan het Meer van Konstanz geboren. Na zijn opleiding tot typograph volgde een grafische studie in München. In 1960 emigreerde hij naar de VS en werkte daar tot 1963 als freelance-designer. In 1966 richtte hij „Design M“ op in München. Daar ontstond een van de eerste bekroonde lampen: Bulb. Vele verdere onderscheidingen volgden - onder meer de Designpreis der Stadt München (1999), Lucky Strike Designer Award (2000), Collab's Design Excellence Award van het Philadelphia Museum of Art (2002). De ultieme kroning van zijn werk was de verlening van de eredoctoraat door het Royal College of Art, Londen. Bovendien ontving Ingo Maurer de designprijs van Duitsland voor zijn levenswerk.
top