terminus

Hope van Luceplan: Armaturen & Lampen

pfeil

Filter/sorteren

Toepassing
Populaire filters

meer filters
Populariteit
Design & Optiek
Licht & lampen

Bediening & Smart Home


Uw keuze:   
11 resultaten
Hope
Luceplan
Luceplan Reserveonderdelen voor Hope hanglamp
48 u
VA*€ 45,- 11 % € 40,-
Luceplan Hope ø72 cm
48 u
VA*€ 1.372,- 17 % € 1.141,-
Luceplan Hope ø61 cm
48 u
VA*€ 1.033,- 17 % € 859,-
Luceplan Hope Soffitto ø69 cm
3 weken
VA*€ 1.159,- 17 % € 963,-
Luceplan Hope Parete piccola
48 u
VA*€ 342,- 10 % € 308,-
Luceplan Hope ø110 cm
48-72 u
VA*€ 4.136,- 10 % € 3.722,-
Luceplan Hope Terra
3 weken
VA*€ 1.992,- 10 % € 1.792,-
Luceplan Hope Soffitto ø109 cm
3 weken
VA*€ 2.865,- 10 % € 2.579,-
Luceplan Hope ø200 cm
3 weken
VA*€ 11.483,- 10 % € 10.335,-
Luceplan Hope ø72 cm met Philips Hue
3 weken
VA*€ 1.457,- 10 % € 1.309,-
Luceplan Hope Parete grande
3 weken
VA*€ 797,- 10 % € 718,-
Uw keuze:   
11 resultaten
Hope
Luceplan

Luceplan Hope - Poëtische lichtwerking

De Hope van Luceplan interpreteert de traditionele kroonluchter opnieuw en ontplooit middels de meest moderne materialen en verwerkingsmethodes haar representatieve werking. „Voor de innovatieve inzet van dunne kunststof-fresnel-lenzen“ (citaat jury) wint de lampserie Luceplan Hope de Italiaanse designprijs Compasso d'Oro in 2011.

Schitterend als een diamant: deze beschrijving past bij de modellen uit de serie Luceplan Hope. Het design der bekroonde rij gaat helemaal voor een kleurig terughoudende, maar dan wel een spectaculaire lichtwerking. De afzonderlijke fresnel-lenzen uit polycarbonaat, die het belichtingslichaam vormen, oriënteren zich met vormgevend understatement aan de speciale briljantsnit voor diamanten. Naamgever van de Luceplan Hope lampen is de legendarische Hope-diamant, waarvan het ongeëvenaarde kleurspel, dat door de snit ontstaat, de edelsteen tot wereldwijde roem verhielp. De werking op de toeschouwer nam Luceplan tot voorbeeld en presenteerden een moderne nieuw-interpretatie van de klassieke kroonluchter. Het resultaat: een lichtkunstwerk zoals de Luceplan Hope hanglamp, ook bekend onder de naam Hope Sospensione, die het licht gewoonweg celebreert en zelfs in uitgeschakelde toestand niets van haar majesteitelijke uitstraling verliest. Verkrijgbaar is de Hope hanglamp met de diameters 61, 72 en 110cm.

Haar levendig lichtspel dankt de Luceplan Hope-serie afzonderlijk geslepen fresnel-lenzen. Hun speciale snit verlaagt het gewicht en bewaart tegelijkertijd de lichtbreking van een lens met korte brandpuntafstand. Terwijl de Luceplan Hope Soffitto ø 69cm plafondlamp haar lichtspectrum door het hele woon-, eet- of slaapkamer stuurt, concentreert zich de lichtwerking der Luceplan Hope Parete grande wandlamp (ook als piccola-versie verkrijgbaar) op het bereik rond het belichtingslichaam en plaatst sideboard en commode effectvol in scène. Het model Luceplan Hope Terra verenigt beide lichtmogelijkheiden. Dit designobject straalt naar alle richtingen en werkt ondanks zijn indrukwekkende hoogte van 198cm verbazend sierlijk. Zo verzorgt de Hope Terra staande lamp de woonkamer met kamerinnemend, middels dimmer individueel instelbaar licht en geeft aanvullend een vleugje extravagantie mee. Hiervoor werd deze vloerlamp onder meer met de gerenommeerde prijzen red dot award en Good Design Award onderscheden.

Net als een diamant op een stokje lijkt de Luceplan Hope Terra Stilo - de naam laat het al vermoeden. In tegenstelling tot haar driepotige zus Luceplan Hope Terra staat de Terra Stilo staande lamp op maar een enkele poot. De basis dus stijlvol gereduceerd, concentreert zich deze ook als vloerlamp D66/8td bekende Luceplan-designlamp op haar prachtige lichtreflexies en -brekingen. Dankzij de geïntegreerde dimmer werkt ze zowel als kamerlicht alsook als gezellig sfeerlicht. De serie Luceplan Hope werd ontworpen door de designers Paolo Rizzatto en Francisco Gomez Paz. De twee hebben een moderne nieuwinterpretatie van het kroonluchter-thema gerealiseerd, die „voor het innovatief gebruik van dunne kunststof-fresnel-lenzen“ bekroond werd. De jury benadrukte vooral de symbiose van hedendagse materialen en een poëtische lichtuitdrukking.

Francisco Gomez Paz, geboren 1975 in Argentinië, studeerde tot 1998 industriedesign aan de Universidad Nacional de Cordoba in Spanje en vertrok vervolgens naar Milaan, waar hij in 1999 aan de Domus Academy zijn Master-degree haalde. Na 4 jaar gesamenlijk werk met designer Paolo Rizzatto richtte hij in 2004 zijn eigen studio op in Milaan, waar hij tot op heden zijn werk voortzet.

Paolo Rizzatto, geboren 1941 in Milaan, promoveerde al op 24-jarige leeftijd aan het Poytechnicum Milaan. Eerst werkte hij als freelancer in de bereiken architectuur, interieursdesign en design. Tegelijkertijd verdiepte hij zijn know-how op gebied van het belichtingsdesign en richtte uiteindelijk in 1978 samen met Riccardo Sarfatti de onderneming Luceplan op. Maar Rizzatto is nog steeds werkzaam voor andere gerenommeerde lampproducenten zoals Arteluce, Artemide, Luceplan, Alias, Cassina, Nemo, Molteni, Knoll, Kartell, Philips, Montina, Thonet, Mandarina Duck, Guzzini en Lensvelt. Paolo Rizzattos projecten werden gepresenteerd in wereldwijde seminars en tentoonstellingen en zijn te vinden in permanente tentoonstellingen van vele gerenommeerde stichtingen en musea.
top