terminus

Binnenlampen voor Werkkamer: Bureaulampen

Goed licht om te werken en te lezen

Een goede bureauverlichting is een belangrijke begeleider op het werk. Zonder geschikte bureaulampen worden de ogen bij het werken veel sneller vermoeid en neemt de concentratie af. Bovendien is het mogelijk dat vormen of kleuren niet correct worden herkend als de lichtomstandigheden niet goed zijn. Let er bij de keuze van uw bureaulamp op dat deze zo verblindingvrij mogelijk is. Tip: Als u energie wilt besparen, adviseren wij een efficiënte LED-bureaulamp. Modellen met een USB-port waarmee u uw smartphone gemakkelijk kunt opladen zijn ook zeer praktisch.
 
Zie alle bureaulampen

Onze aanbevelingenArtemide Tolomeo – de allrounder voor uw bureau


De Tolomeo Tavolo van Artemide inspireert al sinds 1987 vrienden van goed design. De flexibel instelbare lamp blijkt de perfecte lichtbron voor het bureau te zijn – zowel op de werkplek als op de home-office. De elegante tafellamp behoudt dankzij het ingenieuse kabeltreksysteem te allen tijde zijn houding. De E27 fitting kan worden gebruikt met halogeenlampen voor een perfecte kleurweergave of met LED-lampen voor een economische werking. Er is ook een LED-versie met vast geïnstalleerde en bijzonder zuinige LED’s beschikbaar. In de Tolomeo-familie zijn er vele andere lampen beschikbaar die ideaal geschikt zijn voor gebruik als bureaulamp.
 


Bureaulampen klassiekers voor uw werkkamer


Onder de bureaulampen vindt u vele klassiekers die al vele jaren verkrijgbaar zijn en nog steeds zeer overtuigend zijn. Een van de beroemdste bureaulampen is afkomstig van de Duitse ontwerper Richard Sapper. De Artemide Tizio uit 1972 is geboeid door zijn balans, die gebaseerd is op een uitgekiend systeem met tegengewichten. De gebruikte laagspanningslamp zorgt voor helder licht. De Daphine van de Italiaanse fabrikant Lumina, die sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw ook goed licht op het bureau brengt, heeft een vergelijkbare lange geschiedenis. Veel bekende bureaulampen klassiekers, zoals de Anglepoise of de populaire Lampe Gras modellen van DCW, zijn nu verkrijgbaar als authentieke heruitgaven.
 


Efficiënt werken: Moderne LED bureaulampen


Geen enkele lichtbron is efficiënter dan LEDs. Tijdens het werk gaan enkele uren snel voorbij, zodat economische LED-bureaulampen hier hun sterke punten ten volle kunnen demonstreren. Huidige modellen, zoals de Roxxane van Nimbus, een merk van Stuttgart dat gespecialiseerd is in LED’s, bieden een hoge lichtstroom met een laag energieverbruik. Ook de Kelvin bureaulampen van het cult-label Flos overtuigen niet alleen door hun eigentijdse uitstraling, maar ook door een efficiënte werking en een goede lichtkwaliteit. De Artemide Demetra, de opvolger van de legendarische Tolomeo, is afkomstig van de pionier van het Minimal Design, de Japanse ontwerper Naoto Fukasawa. Demetra is ook verkrijgbaar als bureaulamp met een aanwezigheidssensor die automatisch uitschakelt als er niemand in de kamer is.
 


De wandlampen als ruimtebesparend alternatief


Als er geen tafellamp op het bureau gewenst is, bijvoorbeeld omdat er maar weinig ruimte op het tafeloppervlak beschikbaar is, zijn wandlampen Kiest u voor modellen met flexibel verstelbare armen – zoals de Caravaggio W van Fritz Hansen –, dan kunt u de lichtkegel zo instellen dat u niet verblind wordt en het tafeloppervlak gelijkmatig verlicht wordt. In de populaire Tolomeo-familie zijn bijvoorbeeld ook wandlampen verkrijgbaar die dezelfde instelmogelijkheden bieden als het Tavolo-model. Veel andere bekende klassiekers bureaulampen zijn ook zonder voet verkrijgbaar als wandlamp. Compacte modellen van de Lampe Gras familie integreren onopvallend in uw interieurconcept.
 


Hanglampen voor ideale lichtomstandigheden tijdens het werken


Een ander alternatief voor de bureaulamp is de hanglampen voor de thuiswerkplek. Deze kunnen direct boven het bureau worden gemonteerd, zodat er geen ruimte op de tafel nodig is. Hanglampen met neerwaarts gericht licht zorgen voor een gelijkmatige verlichting van het tafeloppervlak. Instelbare modellen zoals het Compendium van Luceplan zijn hier bijzonder praktisch. Compendium heeft een instelbaar kantprofiel waarmee u de lichtemissie naar wens kunt bepalen. Technisch ogende lampen zoals de LEDy van Steng Licht of de Oval Office hanglampen van Mawa Design integreren naadloos in moderne kantooromgevingen zonder af te zien van een hoogwaardig design.
 


Zie alle bureaulampen
top