terminus

Daphine van Lumina: Armaturen & Lampen

Uw keuze:   
6 resultaten
Daphine
Lumina
6 resultaten
Sorteren naar:
6 weken
VA*€ 699,-5 %
€ 664,-
6 weken
VA*€ 303,-5 %
€ 287,-
48 u
VA*€ 438,-5 %
€ 416,-
6 weken
VA*€ 478,-5 %
€ 454,-
6 weken
VA*€ 353,-5 %
€ 336,-
6 weken
VA*€ 303,-5 %
€ 287,-
Uw keuze:   
6 resultaten
Daphine
Lumina
6 resultaten
Sorteren naar:

Lumina Daphine - Toekomstgerichte technologie ontmoet markant design

De oprichter van Lumina persoonlijk, Tommaso Cimini, creëerde al in 1977 de ondertussen legendarische Lumina Terra Classic en riep daarmee een fijngewerkte vloerlamp tot leven, die zich tot op heden uitermate succesvol staande houdt. Sindsdien hebben al talrijke verdere Lumina- designlampen onze woonwereld verrijkt.

De beroemde Daphine Terra vloerlamp geldt als prototype van de moderne, functionele designkunst. Dankzij twee scharnierarmen en een beweeglijke reflector toont dit opvallend slanke verlichtingsobject zich als uitermate flexibel en veelzijdig inzetbaar zonelicht, dat individueel gericht kan worden. Een bij de levering horende eco-halogeenlamp zorgt voor een hoge lichtwinst in combinatie met lage stroomverbruik. Dankzij vele verschillende kleuruitvoeringen voegt deze designklassieker met de typische, in de lampvoet geïntegreerde transformator, zich nog altijd uitstekend in elke woonambiance.

De Lumina Daphine Terra met dimmer is net zo flexibel qua plek als het oorspronkelijke model. Ze begeleidt u daarheen waar u zonelicht als belichting wenst. Of naast het bed in de slaapkamer, of naast stoel en bank in de woonkamer. Met haar warmwit licht, dat dankzij de rond 360° draaibare lampkop naar believen instelbaar is, fungeert de Lumina-designlamp niet alleen als hoogwaardig leeslicht, maar levert tevens een essentiële bijdrage aan de gezellige sfeer thuis. Een dimmer maakt de persoonlijke lichtregulering mogelijk. Naar wens is de Lumina Daphine Terra staande lamp ook met schakelaar verkrijgbaar.

De evergreen overtuigt ook als bureautafellamp Lumina Daphine Tavolo Classic, wanneer deze de werkvlakte effectief belicht en tegelijkertijd een charmante tint aan de werkkamer geeft. Ook een sideboard of commode in woon- of slaapkamer zijn geschikte uitgangspunten voor de werkingsvolle verlichting dezer designlamp. Ze is ook als variant Lumina Daphine Tavolo met dimmer (of schakelaar) verkrijgbaar. Wanneer u bij degene hoort, die grote waarde hecht aan energieefficiëntie en duurzaamheid, kiest u voor de Lumina Daphine LED. De „licht emitterende diode (LED)“ geldt als hét lichtmiddel van de toekomst, dat als ultimatieve lichtbron gelijkermate uw portemonnee en het klimaat bespaart en ook qua onderhoudsvrijheid en kleurstabiliteit overtuigt.

De Lumina Daphine Parete 05 doet het voor de andere leden dezer lampfamilie niet onder aan veelzijdigheid en flexibiliteit. De 35cm lange staaf en de kop der Lumina Daphine wandlamp zijn draaibaar om 360°. Zo zijn bijvoorbeeld spiegels in de badkamer, schilderijen in de woonkamer of een bureautafel in de werkkamer perfekt belichtbaar. De Lumina Parete wandlamp is tevens geschikt als ruimtelicht op de gang, deze wordt ook als plafondlamp ingezet. Haar kortere zus, de Lumina Daphine Parete 06, heeft een armlengte van 20cm.

Tommaso Cimini (1947-1997) richtte al in 1975 de onderneming Lumina Italia op. Daarvoor had hij uit een eigenlijk sobere transformator een vormvolmaakt minimalistische tafellamp gecreëerd en daarmee voor enthousiasme gezorgt op een beurs in Milaan: de Daphine. Cimini overleed tijdens een vliegtuigongeluk en liet zijn erfgoed achter aan zijn zoon Ettore. Sindsdien ontwikkelt en produceert Lumina volgens het principe: „Weinig lamp, geen franje, veel licht.“ Zo schept de onderneming Lumina lampen, die de geest van hun oprichter ademen en produceert elegante, op de essentie gereduceerde lichtobjecten, zonder de charme van het typisch Italiaans design te vergeten.
top