terminus

PH van Louis Poulsen: Armaturen & Lampen

Uw keuze:   
31 resultaten
Louis Poulsen
PH
31 resultaten
Sorteren naar:
48 u
€ 574,-
3 weken
€ 3.137,-
48-72 u
€ 996,-
3 weken
€ 12.268,-
3 weken
€ 1.785,-
5 d
€ 2.288,-
3 weken
€ 10.359,-
8 d
VA*€ 361,-1 %
€ 359,-
3 weken
€ 969,-
3 weken
€ 742,-
3 weken
€ 11.179,-
3 weken
€ 8.043,-
3 weken
€ 11.358,-
3 weken
€ 10.087,-
Uw keuze:   
31 resultaten
Louis Poulsen
PH
31 resultaten
Sorteren naar:

Louis Poulsen PH - Legendarische lampfamilie uit de pen van een designicoon

Als een voorstander van stijlvolle functionalisme creëerde de legendarische designer Poul Henningsen de PH-serie voor . Ondertussen gelden deze lampen als wereldwijd belangstelling trekkende designwerken.

De rijen van het Louis Poulsen PH-assortiment zijn met exclusieve lampen prominent vertegenwoordigd. Aangevoerd worden ze onder meer van de uit edel aluminium vervaardigde Louis Poulsen AJ T. Deze hanglamp ontstond al in 1958 en avanceerde in de volgende jaren snel tot icoon van Deens design. Vanwege het unieke driekapsysteem verzorgt de designlamp haar omgeving met hondertprocent nietverblindend licht. Daarbij ontplooid de PH5 hanglamp een speciale lichtwerking, zodra haar trompetvormige bovenkap zowel de lamp zelf alsook de omgeving op fascinererende wijze belicht: het diffuus naar beneden stralende licht wordt horizontaal gereflecteerd. De ondere reflectoren zijn roodachtig gekleurd, zodat het licht een prettig warme tint ontvangt. Op deze manier dus tovert de Louis Poulsen PH5 hanglamp een gezellig zonelicht op eettafels en dopt daarbij keuken of eetkamer in een sfeervolle ambiance. Nieuwe interpretaties qua kleur in vorm van een speciale editie representeren de hoogglanzende Louis Poulsen PH 50 hanglampen.

Bijna majesteitelijk schijnt de Louis Poulsen PH 3/2 Academy naar beneden. Uit mondgeblazen opaalglas en hoogglans gechroomd messing geproduceerd, geeft ook deze stijl-icoon op indrukwekkende manier middels meerdere kappen gereflecteerd licht, dat nietverblindend naar de kamer straalt. Kenners waarderen ook hier vooral de vormgeving van de kappen, die zijn gebaseerd op een logaritmische spiraal, met het lichtmiddel in het centrum geplaatst. Qua extravagantie nauwelijks te overtreffen: Louis Poulsen AJ Royal W - het meesterstuk van Poul Henningsen. Twaalf staalbogens dragen een kleed van respectievelijk zes koperen schubben. Elke dezer twaalf schubben-rijen is schuin verzet tegenover de vorige, zodat deze 72 schubben zich in een harmonische gehele vorm voegen, dat geen inkijk van buiten op het lichtmiddel in de lampkern toestaat. Resultaat van dit uitgekiend systeem: het indirecte licht van de lichtbron straalt uitsluitend op de witte binnenkant van de koperen schubben en creëert een scherp schaduwspel. Vanuit daar wordt het licht op de daaronder liggende buitenkant van de schubben gereflecteerd, wat weer uitmondt in de buitengewone lichtwerking der Louis Poulsen PH 3/2 Academy. De PH Artichoke (ook bekend als „Zapfen“) designlampen werden oorspronkelijk voor het restaurant Langeliniepavillionen in Kopenhagen ontworpen, waar deze hanglampen nog steeds tot interieur horen.

Het karakteristisch beeld van de vloeiend in elkaar overgaande kappen vormt ook de optiek van andere groepen. Louis Poulsen PH 3/2 tafellamp veredelt sideboards en commodes in de eetkamer netzo vormvolmaakt als een bijzettafel in de woonkamer of een nachtkastje in de slaapkamer. Daarbij benadrukt deze tafellamp de genoemde interieursvoorwerpen met haar zonelicht en verleent een extraatje van luxe stijl aan de ruimtes. De Louis Poulsen PH 4½ - 3½ glas vloerlamp geeft net zo deskundig zacht, sfeervol licht. Bovendien weet deze lamp, een hoogglans gechroomde combinatie uit mondgeblazen opaalglas, getrokken messing en hoogwaardig staal, de toeschouwer door haar decente esthetiek onmiddelijk te fascineren.

De Louis Poulsen PH 3-2½ wandlamp heeft met haar zwart poedergelakte metalen oppervlakte een niet minder representatieve werking. Haar bijzonderheid krijgt deze lamp, omdat ze dankzij de beschermingsklasse IP44 ook in het buitenbereik ingezet kan worden. Apropos buiten: hier voelt de Louis Poulsen PH 3-2½ zich het best op haar gemak. met haar worden tuinen, balkons, terrassen alsook opritten en toegangspaden betrouwbaar verlicht. Bovendien zet u met deze buitenlamp, individueel nummereerd en van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal en koper, op markant-imponeerende manier het puntje op de i. Light11 biedt deze lamp inclusief grondplaat aan, zodat een installatie op een stevig fundament (bijvoorbeeld betonsokkel) mogelijk is.

Geboren op 9 september 1894 in Ordrup/Denemarken als zoon van de beroemde Deense actrice Agnes Henningsen, telde Poul Henningsen tot zijn dood in 1967 tot de meest belangrijke ontwerpers en cultuurcriticus van Denemarken. Zijn werken waren al tijdens de jaren 1930 in vele „Bauhaus“-huizen te bewonderen. De eerste PH-lamp ontstond reeds in 1926 en werd toen geproduceerd door Louis Poulsen. In de opvolgende jaren concipiëerde hij verdere innovatieve en veelzijdig inzetbare lampen. De PH-serie is gebaseerd op nauwkeurige berekeningen van de lichtinval en werd destijds al zodanig ontworpen, dat een serieproductie mogelijk was.
top