terminus

Armaturen & Lampen van Bauhaus stijl

Bauhaus lampen – Een kunstschool verovert de wereld

Bijna geen enkele andere instelling had zo'n invloed op kunst, architectuur en design als het Bauhaus (1919-1933). De Weimar Kunstschule ontwikkelde zich tot een van de meest invloedrijke designtrends ter wereld met functioneel georiënteerde, rationele ontwerpen. De Tecnolumen Wagenfeld WG 24 van Bauhaus-leerling Wilhelm Wagenfeld is een van de Bauhaus-lampen bij uitstek die tot op de dag van vandaag een grote populariteit genieten. Het Duitse label Tecnolumen is de enige fabrikant ter wereld met een licentie van Wilhelm Wagenfeld om de Bauhaus-lampen "Wagenfeld" te reproduceren. Bovendien maken nog meer Bauhaus-lampen uit het begin van de 20e eeuw deel uit van het productassortiment van het bedrijf uit Bremen.
 
Zie alle Bauhaus lampen

Onze aanbevelingen


Bauhaus lampen – De klassiekers


In de loop van de tijd hebben veel Bauhaus-klassiekers zich gevestigd. Kaiser idell tafellampen van Fritz Hansen, bijvoorbeeld, zijn voorbeeldig voor hun gereduceerde esthetiek met duidelijke geometrische vormen. Het model 6631-T Luxus was jarenlang een van de rekwisieten van de televisieserie "Der Kommissar". Deze Bauhaus-klassieker werd ontworpen door Christian Dell, een meester-metaalbewerker en docent industrieel design aan het Bauhaus. De Bestlite lampen van Gubi ademen ook de geest van het Bauhaus: geïnspireerd door het Bauhaus, ontwierp designer Robert Dudley Best de BL tafellamp, die vervolgens een cultstatus kreeg – deels omdat premier Churchill hem op zijn bureau gebruikte.
 

De erfgenamen van het Bauhaus


In de loop van de tijd hebben veel Bauhaus-klassiekers zich gevestigd. IC Lights van Flos zijn voorzien van typische elementen van de Bauhaus-lampen, zoals het gebruik van heldere geometrische elementen. De geestelijke vader van deze lampen is Michael Anastassiades , verdere werken van de Cypriotische sterontwerper in de stijl van de Weimar Kunstschule zijn te vinden in onze winkel. Ook de Duitse leverancier Mawa treedt met zijn puristisch-elegante ontwerpen in de voetsporen van de Bauhaus-lampen.

Bauhaus lampen – Top producten bij light11

Tecnolumen Wagenfeld WG 24
De tafellamp van Tecnolumen, ontworpen door Wilhelm Wagenfeld, is een van de bekendste designobjecten van het Bauhaus-tijdperk.

Serien Lighting Rod Wandlamp LED
Omgeven door bestendig borosilicaatglas ziet de elegante wandarmatuur eruit als een vitrine voor hoogwaardig licht.

Flos IC Lights C/W1
De plafond- en wandlamp met de karakteristieke bol van mondgeblazen glas werd ontworpen door Michael Anastassiades.


Bauhaus lampen – Top productfamilies bij light11

Mawa Wittenberg 4.0
De Wittenberg lampen van de Duitse fabrikant Mawa uit Brandenburg overtuigen met hun objectieve vorm en de modernste lichttechniek.

Top Light Puk
De Puk modulaire lampen overtuigen door hun modern en hoogwaardig design. Het lichteffect kan individueel worden ingesteld.

Flos IC Lights
De IC Lights collectie omvat tafel-, vloer-, wand- en pendelarmaturen. Ze hebben alle de karakteristieke glasdiffusors gemeen.

Zie alle Bauhaus lampen
top