terminus

MGX

Uw keuze:   
1 resultaten
MGX
1 resultaten
Sorteren naar:
48-72 u
VA*€ 1.500,-70 %
€ 449,-
Uw keuze:   
1 resultaten
MGX
1 resultaten
Sorteren naar:

Verlichting van MGX Materialise – Organisch-complexe vormgeving en de meest moderne vervaardiging

Een zeldzame combinatie uit de meest moderne technologie en buitengewone vormentaal vertonen de werken van MGX verlichting. Dat deze symbiose zo voortreffelijk lukt, is ten eerste te danken aan de technische achtergrond van de Belgische onderneming MGX, die een designafdeling van MGX N.V. is – de wereldwijd leidende fabricant van Rapid Prototyping. Ten tweede werkt MGX verlichting samen met internationaal befaamde designers, die hoge eisen aan het design garanderen. Zo bijvoorbeeld met Patrick Jouin, wiens werken reeds prijzen zoals de Red Dot Award hebben ontvangen. Of met Artik Levy, wiens ontwerpen in het Museum Of Modern Art in New York te bewonderen zijn.

De ideeën krijgt MGX verlichting voor het merendeel uit de natuur, in de verschijning doen de lampen vaak denken aan voorbeelden uit de plantenwereld. In deze eigenschap als organische vormen geven de lampen een erg sfeervol, bijna magisch licht. Daardoor zijn ze een echte blikvanger en verlenen de ruimte een heel bijzonder flair. Net als natuurlijk gegroeid lijken de artistiek vervaardigde lichtconstructies van MGX. Heel mooi te zien is dit bijvoorbeeld bij de MGX Lotus vloerlamp, waarvan de lampenkap associaties wekt met een artisjok. Of bij de MGX Algue tafellamp, die -zoals de naam al laat vermoeden- doet denken aan algen. Bij de MGX Quin hanglamp lijkt de lampenkap net als een formatie van in elkaar gestrengelde zeesterren, en dit bereikt een dermate adembenemend effect, dat de jury van het Time Magazine zich in 2008 genoodzaakt zag, dit kunstobject van de Amerikaanse designster Bathsheba Grossmann in hun Top 100 op te nemen.

MGX Materialise – De perfecte symbiose van hightech en artistiek design

De lichten van MGX verlichting genieten niet alleen door hun natuurlijk uiterlijk een excellente reputatie. Wat de speciale aura van de producten uitmaakt, is niet in de laatste plaats hun hightech-fabricage. Met behulp van hoogprestatie-computes en de bedrijfseigen software Magics worden de innovatieve methodes „Rapid Prototyping“ en „Selective Laser Sintering“ (ongeveer: snelle modelbouw en versmelting met selectieve laserstraling) ingezet, om polyamide middels lasertechnologie precies te bewerken en uit te snijden. De eindverwerking, quasi de finishing touch, gebeurt tens slotte handmatig en geeft de afgewerkte lamp definitief haar persoonlijk cachet. Verder overtuigen de lampen van MGX verlichting met een lichtspel, dat door de buitengewone vormgeving van de lichtobjecten gewoonweg uniek is en een onvergelijkelijke, magische sfeer.

MGX lampen zijn voor elke omgeving het puntje op de i – of als tafellamp, vloerlamp, wand- resp. Plafondlamp, of hanglamp. Tot hun recht komen zij helemaal perfect in ruimtes, die waarde hechten aan een esthetisch accent. Zo bijvoorbeeld in de woonkamer, dat traditioneel de plaats is voor een pretentieuse symbolieke en waar een lamp van de Belgische lampenmanufactuur MGX voor een buitengewone sfeer zorgt. Maar ook in de slaapkamer, eetkamer of op de gang kunt u middels een MGX-lamp een smaakvol accent zetten.

Vanwege de langjarige ervaring met de realisatie van de technieken is het voor MGX verlichting geen enkel probleem, om zelfs de meest aparte ideeën om te zetten. De bedrijfsfilosofie is gebaseerd op het idee van een dynamisch en volledig veranderbaar design. Dit maakt het de designers, ingenieurs en de handwerkers mogelijk, om op een wergaloze wijze creatief te zijn en daarmee een verbinding te scheppen tussen het idee en de daadwerkelijke omzetting.

top