terminus

AJ van Louis Poulsen: Armaturen & Lampen

Uw keuze:   
7 resultaten
AJ
Louis Poulsen
7 resultaten
Sorteren naar:
3 weken
€ 789,-
3 weken
€ 909,-
3 weken
€ 765,-
3 weken
€ 619,-
3 weken
€ 859,-
Uw keuze:   
7 resultaten
AJ
Louis Poulsen
7 resultaten
Sorteren naar:

Louis Poulsen AJ - Tijdloze klassieker met moderne details

De voor zijn stijlvolle functionalisme beroemde Arne Jacobsen creëerde met de Louis Poulsen AJ serie een opmerkelijke lampfamilie.

Bijvoorbeeld de Louis Poulsen AJ F vloerlamp. Deze fijngewerkte klassieker van 1960 valt op vanwege zijn slanke, schuine lampstaaf en de lampvoet met de typische opening. Zo toont de AJ F staande lamp een bijzonder elegante, lichte optiek. Maar een Louis Poulsen AJ F lamp zou haar naam niet hebben verdiend, zou ze niet tevens ook uitmunten met hoge functionaliteit: de zwenkbare, asymmetrische kap leidt het licht nauwkeurig naar de gewenste plaats. Of naast het bed in de slaapkamer of naast de bank in de woonkamer - deze Louis Poulsen-designlamp wordt gewaardeerd als heldere, storingsvrije woonruimte- of leeslamp.

Compacter, maar niet minder deftig toont zich de Louis Poulsen AJ T. Deze kleine tafellamp uit lak en staal krijgt haar fascinerende werking eveneens vanuit een design, dat van elegantie en gewichtloosheid haast overloopt. De zwenkbare lampenkap op de lampvoet met de typische uitsparing is de ideale woonkamerlamp, die op een salontafeltje stijlvol understatement verspreidt en net als terloops een zonelicht voor stoel en bank creëert. Zoals de meeste AJ-artikelen op deze pagina werd ook zij in een nieuwe editie met vijf nieuwe kleuren uitgebracht. Een aureool van licht tovert de Louis Poulsen AJ Eklipta wandlamp in uw woon- en slaapkamer. De minimalistisch-elegante verschijning zet een decent accnt op de muur, zodra ze haar 100% nietverblindend licht naar alle kanten verspreidt en op deze manier een harmonische ambiance schept. Daarbij zorgt een scherpe rand rond het mondgeblazen, drielagen-opaalglas der Louis Poulsen AJ Eklipta wandlamp voor de markante aureool en het erbij horend aha-effect. Niet verbazend, dat deze sfeervolle lichtgever ook vaak te vinden is in eet- of werkkamers, waar ze niet alleen decoratief ruimtelicht geeft, maar tevens als aantrekkelijke blikvanger alle aandacht trekt.

De Louis Poulsen AJ Royal W trekt niet minder aandacht. Ook zij is een eeuwig jonge bestseller, die de kenner weet te fascineren - in deze uitvoering als wandlamp. De AJ Royal W wandlamp verdeelt haar instelbaar licht bijvoorbeeld boven een bed in de slaapkamer, waar ze helderheid, die zacht voor het oog is, tijdens het lezen ter beschikking stelt en tegelijkertijd de deco-factoor in de kamer verhoogd. De ongeveer 10cm langere scherm der Louis Poulsen AJ 50 LED bevalt eveneens door de gladde metalen oppervlakte en haar licht futuristische charme. Deze wandlamp is uitgerust met moderne LED, die qua energieefficiëntie, levensduur en kleurstabiliteit aan de hoogste eisen voldoen. Het speciale: deze AJ 50 LED wandlamp is dankzij de beschermingsklasse IP65 stofdicht en tegen straalwater beveiligd, zodat water -uit welke richting dan ook- geen schade doet.

Hanglampen ronden dit hoogwaardige assortiment stijlvol af. De Louis Poulsen AJ S2 met haar nostalgisch overkomende, halfkogelvormige lampomhulsel en de ringlamellen verlicht zachtjes het plafond en zorgt met haar naar beneden gericht, direct licht voor een bekoorlijke belichting van de eettafel in keuken of eetkamer. Iets minder groot qua kapdiameter, maar niet minder indrukwekkend - de Louis Poulsen AJ S1 hanglamp.
top