terminus

Verlichting


Interesseert u zich voor een bepaald type lamp?

light11 presenteert de kenmerken van de verschillende soorten lampen. Beslissende factoren bij de keuze van een lamp zijn de lichtrichting en de flexibiliteit van de lampen. Light11 toont u of de lampen geschikt zijn voor uw individuele doeleinden en verstrekt nuttig advies voor het gebruik.
 

Tafellampen

Tafellampen kunnen worden verplaatst en verspreiden hun licht waar ze zijn neergezet. Gebruikelijke uitvoeringen zijn schemerlampen en verstelbare bureaulampen. Bijzondere voordelen van tafellampen: Ze kunnen direct vanuit fauteuilsn, & sofa's, bedden of vanaf het bureau worden bediend. Er zijn twee soorten tafellampen. Tafellampen die hun licht naar beneden of naar boven en naar beneden verspreiden.

Lees ook Tafellampen

Vloerlampen

Vloerlampen zijn verplaatsbaar en verspreiden hun licht waar ze zijn neergezet. Ze zijn praktisch omdat ze vanuit een fauteuil of & sofa in- en uitgeschakeld kunnen worden. Vergeleken bij tafellampen zijn vloerlampen beter geschikt voor basisverlichting, omdat ze met een hoger wattage uitgerust kunnen worden. Door de hoogte kan niet in de heldere lichtbron worden gekeken en bestaat er geen gevaar voor verblinding. Gebruikelijke uitvoeringen van vloerlampen zijn uplights, waarvan het licht naar boven is gericht. Verder zijn er schemerlampen, waarvan het licht naar beneden en naar boven schijnt en verstelbare leeslampen waarvan het licht naar beneden is gericht.

Lees ook Vloerlampen

Hanglampen

Hanglampen worden aan het plafond bevestigd en zijn plaatsbesparend.
Ze worden meestal gebruikt om platte vlakken te verlichten zoals tafels en buffetten. Gebruikelijke uitvoeringen zijn schemerlampen die hun licht naar beneden of naar boven en naar beneden uitstralen. Er zijn echter ook hanglampen waarvan het licht net als bij een uplight naar boven is gericht en basisverlichting verspreidt.

Lees ook Hanglampen

Plafondlampen

Plafondlampen worden direct aan het plafond bevestigd en zijn plaatsbesparend. Ze kunnen bijvoorbeeld als basisverlichting in badkamers en vestibules worden gebruikt of als accentverlichting op tafels, kasten en schilderijen. Gebruikelijke uitvoeringen zijn plafondlampen waarvan het licht naar beneden, naar de wand of in alle richtingen wordt verspreid.

Lees ook Plafondlampen

Wandlampen

Wandlampen worden aan de wand bevestigd. Platte wandlampen zijn bijzonder geschikt voor nauwe ruimten zoals vestibules of badkamers. Wandlampen kunnen als basisverlichting worden gebruikt of als accentverlichting naast de spiegel. Gebruikelijke uitvoeringen zijn wandlampen waarvan het licht naar boven en beneden, naar boven, naar beneden of in alle richtingen wordt verspreid.
Gebruikelijke uitvoeringen zijn wandlampen waarvan het licht naar boven en beneden, naar boven, naar beneden of in alle richtingen wordt verspreid.

Lees ook Wandlampen

Meubellampen

Meubellampen worden direct aan de meubels bevestigd. Ze zorgen als accentverlichting voor een heldere verlichting van een bepaalde zone. Gebruikelijke uitvoeringen zijn meubellampen waarvan het licht naar beneden is gericht en die verstelbaar of niet verstelbaar zijn.

Lees ook Meubellampen

Lees ook Tafellampen


top