terminus

Installatie
Wanneer u een huis laat bouwen of verbouwt, kunt u de elektrische installatie voor uw individuele lichtoplossingen optimaal op uw eigen smaak afstemmen. De volgende aanbevelingen van light11 dienen hierbij als richtlijn:
 
  • Installeer voldoende contactdozen, plafond- en wandcontactdozen op de juiste plaatsen in uw kamers.
  • De installatie van ontbrekende contactdozen, plafond- en wandcontactdozen is naderhand mogelijk, maar meestal echter vrij duur.
 

Installation in different rooms
 

 

Woonkamers

 

Stopcontact voor lampen & Diversen

Naast deuren en ramen, in nissen voor radiateurs en in alle hoeken dubbele of driedubbele stopcontacten.

 

Aansluitingen voor lampen

Plafondaansluitdoos midden in de ruimte en/of als de meubels reeds bekend zijn, boven tafels, buffetten & en ladenkasten, voor schilderijen, kasten en & boekenplanken

Paarsgewijs aangebrachte wandstopcontacten van 5 cm boven ooghoogte, doorgaans op een hoogte van ongeveer 170 cm om inkijk in de wandlampen van boven te vermijden.

Eetkamers

 

Stopcontact voor lampen & Diversen

Naast duren en in alle hoeken dubbele stopcontacten.

 

Aansluitingen voor lampen

Plafondaansluitdoos midden in de ruimte en/of als de meubels reeds bekend zijn, boven de eettafel, buffetten & en ladenkasten, voor schilderijen, kasten en& boekenplanken.

Paarsgewijs aangebrachte wandstopcontacten 5 cm boven ooghoogte, doorgaans op een hoogte van ongeveer 170 cm om inkijk in de wandlampen van boven te vermijden.

Slaapkamers

 

Stopcontact voor lampen & Diversen

Naast deuren, in alle hoeken en rechts en links naast het bed dubbele stopcontacten en boven de kledingkast voor meubellampen.

 

Aansluitingen voor lampen

Plafondaansluitdoos midden in de ruimte en/of als de meubels reeds bekend zijn, voor kasten en & boekenplanken en schilderijen.
 

Werkkamers

 

Stopcontact voor lampen & Diversen

Naast deuren, in alle hoeken dubbele wandcontactdozen en als de meubels reeds bekend zijn zes dubbele wandcontactdozen achter het bureau.

 

Aansluitingen voor lampen

Plafondaansluitdoos midden in de ruimte en/of boven het bureau als de meubels reeds zijn bekend en hanglampen als licht voor het bureau gebruikt moeten worden

Paarsgewijs aangebrachte wandstopcontacten 5 cm boven ooghoogte, doorgaans op een hoogte van ongeveer 170 cm om inkijk in de wandlamp van bovenaf te vermijden.

Badkamers

 

Stopcontact voor lampen & Diversen

In ruimten met badkuipen of douches moeten de veiligheidsvoorschriften overeenkomstig DIN VDE 0100-701 worden nageleefd.

 

Aansluitingen voor lampen

Plafondaansluitdoos midden in de ruimte en paarsgewijs aangebrachte wandcontactdozen rechts en links van de spiegel, 5cm boven ooghoogte, doorgaans ongeveer 170 cm boven de vloer om de inkijk in de wandlamp van bovenaf te vermijden.

Keukens

 

Stopcontact voor lampen & Diversen

Naast deuren, boven de werkoppervlakken meerdere dubbele wandcontactdozen en achter hangkasten voor meubellampen, afzuigkap, magnetron enz.

 

Aansluitingen voor lampen

Plafondaansluitdoos midden in de ruimte en/of als de meubels reeds bekend zijn, boven de eettafel, voor kasten & en boekenplanken.

Vestibules

 

Stopcontact voor lampen & Diversen

Naast deuren en als de meubels reeds bekend zijn vooral naast buffetten & en ladenkasten.

 

Aansluitingen voor lampen

Plafondaansluitdoos midden in de ruimte en/of als de meubels reeds bekend zijn boven buffetten & en ladenkasten, voor schilderijen, kasten en & boekenplanken

Paarsgewijs aangebrachte wandcontactdozen 5cm boven ooghoogte, doorgaans ongeveer 170 cm hoog om de inkijk in de wandlamp van bovenaf te vermijden.

Schakelaars en dimmersSchakelaars en dimmers worden hoofdzakelijk naast deuren geïnstalleerd om het licht bij het binnengaan van de kamer gemakkelijk te kunnen in- en uitschakelen. Aanvullend zijn schakelaars en dimschakelaars overal daar praktisch waar u veel bent, en zonder naar de deur te gaan het licht in- en uit wilt schakelen zoals vanuit het bed, de sofa of & de fauteuil, eettafel of bureau. Een veel voorkomend probleem is hier: het aanleggen van de kabel. U kunt draadloos radiografische drukknopschakelaars op glazen en houten tafels, spiegels enz. aanbrengen.

Installeer indien mogelijk niet meer dan drie schakelaars of toetsdimmers naast elke deur, anders raakt u snel in de war en wordt het lastig om de juiste schakelaar of toetsdimmer voor de desbetreffende lampen te vinden. Als u meer dan drie lampen in een ruimte wilt in- en uitschakelen en dimmen dan raadt light11 aansturing door lichtscènes aan.

Als u naderhand het licht meer comfortabel als door standaard schakelaars wilt aansturen, dan biedt light11 een naderhand gemakkelijk te installeren radiografische lichtaansturing.

 

Voordelen:

  • Radiografische drukknopschakelaars kunnen op de gewenste plaats worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld op glazen wanden of houten tafels en kunnen op deze manier vanuit de luie stoel worden bediend.
  • het naderhand aanleggen van kabels is niet nodig, ideaal voor bijvoorbeeld oude gebouwen waarin het naderhand aanleggen van kabels zeer duur of vrijwel onmogelijk is.
  • behalve het licht kunnen ook jaloezieën en schermen worden aangestuurd.
  • veel lampen in een ruimte kunnen via lichtscènes door een druk op de knop eenvoudig en comfortabel worden aangestuurd
 

top