terminus

Goede sfeerverlichting


Goede sfeerverlichting

Sfeerverlichting schept een buitengewone sfeer. Sfeerverlichting belicht, maar verlicht nauwelijks. Sfeerverlichting zorgt voor gezelligheid, een romantische en feeërieke sfeer, en passie. Met als enig doel: het strelen van hart en ziel. Sfeerverlichting sorteert 's avonds in een donkere omgeving het meeste effect. Het is alleen belangrijk dat de sfeerverlichting niet te helder is, anders is de sfeer snel weg. Sfeerverlichting moet daarom meer gloeien als verlichten. En als u volledig wilt relaxen, dan kunt u het licht gewoon uitschakelen. Want kaarslicht biedt u de juiste sfeer voor ontspannende ogenblikken bij een glas wijn.... Sfeerverlichting is geschikt op plaatsen waar het effect kan sorteren, bijvoorbeeld vensterbanken, buffetten, & ladenkasten, eet- bijzet- en salontafels, boekenplanken of vloeren.

 

Sfeerverlichting voor de eettafel

Wij raden sfeerlampen voor de eettafel aan die een gezellige sfeer scheppen. Hoe levendiger het sfeerlicht, hoe aangenamer dit is voor het gezellig samenzijn aan de eettafel. Het beste kunnen kaarsen worden gebruikt. Weliswaar verspreiden ze geen ideaal licht op de eettafel maar ze toveren elke diepvriespizza om in een sfeervolle feestmaaltijd. De nieuwste trend in sfeerverlichting is led-lampen met lichtdioden. Het bijzondere kenmerk hiervan is: ze kunnen de lichtkleur naar wens veranderen. Het licht kan in combinatie met de passende afstandsbedieningen, waarmee de verschillende lichtprogramma's kunnen worden opgeroepen, dynamisch worden ingesteld. De lamp gaat dan automatisch in de gewenste stand branden met een levendige wisseling van de lichtkleur. Zo wordt er een meer dan buitengewone sfeer geschapen. Led-lampen worden overigens vaak met batterijen geleverd zodat ze zonder netsnoer gebruikt kunnen worden en hierdoor uitstekend zijn geschikt voor vrijstaande eettafels.

Sfeerverlichting voor de eettafel

Sfeerverlichting voor bijzettafels

Kaarsen of lichtobjecten op bijzettafels zorgen voor boeiende accenten en benadrukken de gezellige sfeer in de woonkamer. Bijzondere effecten worden bereikt wanneer de sfeerlamp op de bijzettafel op de sfeerlamp van de salontafel is afgestemd. Een sfeerlamp op de bijzettafel wordt alleen aanbevolen als hier geen andere lamp staat, die als accentverlichting voor het lezen in een fauteuil & of op een sofa wordt gebruikt.

Sfeerverlichting voor bijzettafels

Sfeerverlichting voor salontafels

Een sfeerlamp op de salontafel zorgt voor de saamhorigheid van mensen die rond deze tafel zitten. De sfeerlamp schept een gemeenschappelijk en centraal lichtbereik waarin alle mensen zich naar toe getrokken voelen. De lamp moet gezellig, levendig en stimulerend licht verspreiden maar niet te helder worden omdat personen rond de salontafel zich anders te ver naar achteren verplaatsen. De nieuwste trend in sfeerverlichting is led-lampen met lichtdioden. Het bijzondere kenmerk hiervan is: ze kunnen de lichtkleur naar wens veranderen. Het licht kan in combinatie met de passende afstandsbedieningen, waarmee de verschillende lichtprogramma's kunnen worden opgeroepen, dynamisch worden ingesteld. De lamp gaat dan automatisch in de gewenste stand branden met een levendige wisseling van de lichtkleur. Zo wordt er een meer dan buitengewone sfeer geschapen. Overigens: Led-lampen worden vaak met batterijen geleverd zodat ze zonder netsnoer gebruikt kunnen worden en hierdoor uitstekend zijn geschikt voor vrijstaande salontafels.

Sfeerverlichting voor salontafels

Sfeerverlichting voor boekenplanken

Een hun inhoud wordt vaak niet dagelijks gebruikt. Sfeerlampen kunnen hierdoor een ruimte statisch en weinig gezellig doen uitkomen. Levendige sfeerlampen werken hier ontspannen, opfleurend en harmoniserend. Kaarsen die in beschermende glazen op de boekenplanken worden neergezet, zijn hier aan te raden net als lichtobjecten die een bijzondere blikvanger in de ruimte worden.

Sfeerverlichting voor boekenplanken

Sfeerverlichting voor buffetten & ladenkasten

Kaarsen of lichtobjecten zoals bijvoorbeeld lichtkegels op een buffet of & ladenkast getuigen van goede smaak. Ze brengen decoratieve lichtaccenten aan en scheppen een gezellige sfeer. Sfeerlampen op buffetten en & ladenkasten worden vooral daar aanbevolen waar een harmonische spreiding van de lichtbronnen in de ruimte tot stand komt door de sfeervolle lichtaccenten.

Sfeerverlichting voor buffetten & ladenkasten

Sfeerverlichting voor vensterbanken

Verlichte vensters maken een fascinerende, geheimzinnige en uitnodigende indruk. Ze geven het signaal: hier valt wat te beleven, hier zitten mensen bij elkaar, hier is het levendig en gezellig... Sfeerlampen op de vensterbank omlijsten tegelijkertijd het lichteiland in de ruimte en scheppen bovendien nog een aangename verbinding met de buitenwereld. Buitengewone blikvangers bijvoorbeeld lampen met aluminium opgedampte lampekappen, benadrukken het exclusieve karakter.

Sfeerverlichting voor vensterbanken

Sfeerverlichting voor vloeren

Lege hoeken worden door een sfeerlamp op de vloer veranderd in een buitengewone blikvanger. Zo kunnen donkere hoeken bijvoorbeeld onder dakhellingen in een meer gunstig licht worden gezet. Decoratieve sfeerlampen op de vloer zoals bijvoorbeeld lichtkogels brengen zachte "maneschijn" in de woonwereld en scheppen een romantische sfeer. Op de vloer geïnstalleerde sfeerlampen zorgen tegelijkertijd 's nachts en in donkere ruimten voor een veilige oriëntering, zonder de volledige ruimte met licht te overspoelen.

Sfeerverlichting voor vloeren

Lees ook Lampen


top