terminus

Skygarden van Flos: Armaturen & Lampen

pfeil

Filter/sorteren

Toepassing
Populaire filters

meer filters
Populariteit
Design & Optiek
Licht & lampen

Bediening & Smart Home


Uw keuze:   
6 resultaten
Skygarden
Flos
Flos Skygarden S2
12 d
VA*€ 2.729,- 10 % € 2.455,-
Flos Skygarden S1
12 d
VA*€ 1.964,- 10 % € 1.767,-
Flos Skygarden Recessed
48 u
VA*€ 347,- 10 % € 312,-
Flos Reserveonderdeel voor Skygarden S1, binnendiffusor
48 u
VA*€ 264,- 10 % € 237,-
Flos Skygarden S1 Eco
12-13 d
VA*€ 1.975,- 10 % € 1.777,-
Flos Skygarden S2 Eco
12-13 d
VA*€ 2.668,- 10 % € 2.401,-
Uw keuze:   
6 resultaten
Skygarden
Flos

Flos Skygarden - Esthetische lichtkunstwerken

De in positieve zin antiek werkende hang- en plafondlampen van Flos Skygarden overtuigen met hun edele vervaardiging uit gips en aluminium alsook met de artistieke reliëf-decoratie van de halfkogelachtige lampenkap

Hoofdzakelijk bestaat de Flos Skygarden uit exclusieve hanglampen. Van buiten af lijken deze nogal nuchter en modern - de fascinerende vormgeving middels rankornamenten toont zich aan de toeschouwer pas bij de blik van onderen. Deze buitengewone karakteristiek met fijne patronen aan de binnenkant van de lampenkappen onderscheidt een Skygarden hanglamp van Flos. Ze wordt ingezet in moderne ruimtes en werkt bevallend voor al degene die details waarderen. De Flos Skygarden S1 en S2 zijn van gips vervaardigde kunstwerken met hoogwaardige aluminium-buitenkap. Er zijn vier kleuren ter keuze: een matte bruinnuance, een gouden oppervlakte, een zwart hoogglansfinish en een witte, vloeiend-gelakte versie. De Flos Skygarden S1 -een creatie van de Nederlandse designer Marcel Wanders- schittert met haar zonelicht boven eettafels in keukens en eetkamers. Bovendien is een Skygarden hanglamp altijd ook een betoverende blikvanger, die de gehele kamer optisch opwaardeert. Met 90cm diameter zelfs nóg meer imposantie laat de Skygarden S2 zien. Beide hanglampen zijn ook als spaarzame versie beschikbaar: Flos Skygarden S1 Eco en de Skygarden S2 Eco worden met een energieefficiënte compactlamp, ook energiespaarlamp (ESL) genoemd, uitgerust.

U krijgt charismatisch stralende plafondversiering, wanneer u voor de Flos Skygarden Recessed kiest. Deze Skygarden plafondlamp straalt net zoals haar broers en zussen met een bekoorlijk binnenleven in stuc-optiek, dat elke toeschouwer enthousiast laat worden. Ook deze designlamp geniet bij kenners echte cult-karakter en hoort tot de meest gevraagde lampen van het Flos-assortiment. Ze wordt geleverd inclusief 12V-halogeenlamp. De Flos Skygarden Recessed plafondlamp heeft een breedte van 41cm, en diameter van 30cm en een inbouwdiepte van 22,5cm. Haar halfronde, van binen wit gelakte diffusor bestaat uit gips, de lampbody is van mondgeblazen opaalglas. De houder wordt gemaakt van hoogwaardig aluminium.

De elegante hanglampen van Flos Skygarden zijn geschikt voor elke woonruimte. Haar ornamentiek zorgt voor spannende, veranderlijke lichteffecten. De halogeenlampen van Flos Skygarden zijn verkrijgbaar in vijf uitvoeringen met elk meerdere kleurvarianten en in totaal twee groottes van 60 en 90cm. De reliëf-decoraties aan de binnenkant zijn gemaakt van gips, van buiten heebn ze een coating van vloeiend lak.

Het idee voor het artistieke binnendesign van elke Flos Skygarden-designlamp kreeg ontwerper Marcel Wanders van het rustieke plafond van zijn voormalig huis. De architectonisch verfijnde patronen, destijds bedekt met planten, ontwaakden in het spel des lichts tot een eigen leven - Wanders overnam dit beeld van een „hemelstuin“ (Skygarden) voor de lampschaal. De Italiaanse edel-designers van Flos passden zijn visies vervolgens vanaf 2007 toe en verrijken sindsdien vele eetkamers, keukens en woonkamers.

De ontwerper Marcel Wanders werd in 1963 geboren in Nederland en voltooide een studie aan de Kunstacademie te Arnhem. Na enkele jaren als freelance designer richtte hij in 1995 zijn eigen designbureau „Wanders Wonders“. In het begin wijdde hij zichzelf nog aan talrijke taken zoals het marketing, maar om hoofdzakelijk met het vormgevende werk bezig te kunnen zijn, begon hij een cooperatie met verdere designers - nu onder de naam "Moooi".
top