terminus

Miss K van Flos: Armaturen & Lampen

pfeil

Filter/sorteren

Toepassing
Populaire filters

meer filters
Populariteit
Design & Optiek
Licht & lampen


Bediening & Smart Home

Uw keuze:   
3 resultaten
Miss K
Flos
Flos Miss K
12 d
VA*€ 293,- 10 % € 264,-
Flos Reserveonderdelen voor Miss K
48 u
VA*€ 76,- 11 % € 68,-
Flos Miss K Soft
48 u
VA*€ 293,- 10 % € 264,-
Uw keuze:   
3 resultaten
Miss K
Flos

Flos Miss K - Functionaliteit ontmoet betoverend design

Een bijzondere lichtsfeer is het resultaat, wanneer de textiele lampenkap van een Flos Miss K in samenspel met de transparantie van het belichtingslichaam zijn betoverende werking ontplooit.

De Flos Miss K tafellamp is een met de red dot award onderscheden designlamp van Philippe Starck. Het werk van de Franse ster-designer toont op indrukwekkende manier, hoe een traditionele vormgeving modern te interpreteren is. Zo bestaat de buitenste, klassiek gevormde lampenkap van de Flos Miss K tafellamp uit aluminiumgecoat methacrylaat, algemeen bekend als acryl, verrijkt met speciale kleurpigmenten. Haar binnenste lampenkap wordt vervaardigd van polycarbonaat middels spuitgietprocedure. Vanwege deze vorm creëert de kap een unieke lichtsfeer, op een voor deze lamp heel kenmerkende manier, en oefent zelfs in uitgeschakelde staat van de tafellamp een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Het trucje: een geïntegreerde dimmer, waarmee het licht individueel kan worden ingesteld, glimmt ook in uitgeschakelde toestand - dus niemand die in het donker hoeft te tasten!

Nog een meesterstuk uit deze collectie is de Flos Miss K Soft. Ook zij slaagt in het samenspel van magische verschijning, moderne materialen en fascinerende lichtwerking. In het geval van de Miss K Soft tafellamp wordt een nostalgisch overkomende kap van textiel in de kleurnuance „eierschaal“ gecombineerd met de transparante kunststof-lampbody. Zodra de Flos Miss K Soft wordt ingeschakeld, verdeelt het licht zich zacht en diffuus in de kamer. En ook hier maakt een geïntegreerde dimmer de individuele regeling van de lichtintensiteit mogelijk. Apropos dimmer - ook wordt de designkunst der Flos Miss K lampen duidelijk: de weerstandsdimmer bevindt zich binnen een transparant omhulsel aan de eveneens transparante kabel en kan gereguleert worden van 0 t/m 100%.

Het toepassingsgebied van een Flos Miss K is erg breed. Ze kan bijvoorbeeld als nachtbelichting in de slaapkamer op het nachtkastje worden geplaatst of op een bijzettafeltje of vensterbank in de woonkamer, waar ze uitstekend als sfeerlicht tot recht komt. Ook een sideboard of commode in keuken of eetkamer blijken goede plekken voor de Miss K tafellamp. En zelfs kinderen zijn blij, kunnen ze de sfeervol schitterende Flos-designlamp op een tafel of kast zetten.

Philippe Starck heeft in zijn leven talloze alledagse voorwerpen gevormd: van tandenborstel over motor tot badkuip - Starck heeft ons dagelijks leven met zijn interpretaties steeds weer frisse en onverwachte vormen toegevoegd. Maar vooral wordt de designer voor zijn creatieve lampontwerpen gewaardeerd. De samenwerking met Flos begon in 1988 en resulteerde in designklassiekers zoals de Miss K, Miss Sissi, D'E-Light Tavolo, Rosy Angelis, Long & Hard S, KTribe S en Romeo Moon. Starck, die lange tijd als enfant terrible van de branche gold, wordt tegenwoordig als een van de meest richtinggevende designers dezer tijd gevierd. Zijn werk gelden als verzamelaarsstukken. Zo facetrijk en individueel Starcks ontwerpen ook zijn, een ding hebben ze allemaal samen: een eerlijk en bestendig design met een statement. Want design zonder echte mening, mag eigenlijk helemaal niet bestaan, volgens Starck.
top