terminus

Lampen & verlichtingsarmaturen voor eettafels

Eettafellampen voor verschillende tafelformaten


Eettafellampen voor verschillende tafelformaten

Uitnodigende lichtoases die bij uw tafel passen

De eettafel vormt het middelpunt van het gebeuren in de eetkamer of keuken. Voor een optimale verlichting is het van cruciaal belang dat het aantal en de grootte van de lampen afgestemd zijn op de grootte van de tafel. Een enkele lamp in het midden van de tafel of een oneven aantal lampen wordt daarbij als bijzonder harmonieus ervaren. Voor de twee populairste tafelformaten adviseren wij de volgende lampen:

Voor een tafel van 160 x 80 cm heeft u één lamp van een formaat van 40-50 cm of twee lampen van 10-20 cm nodig.

Voor een tafel van 200 x 90/100 cm adviseren wij een lineaire armatuur met een lengte van 80-120 cm of twee lampen van 10-40 cm.
Alle tafelformaten bekijken >
 
Let bij de keuze van uw eettafelverlichting ook op de breedte van de tafel. Een grote pendellamp met een diameter van 60 cm vereist minimaal een tafelbreedte van 90 cm om de verhoudingen tussen lamp en tafel te laten passen. Bovendien wordt zo bij het opstaan het risico geminimaliseerd dat iemand zijn hoofd stoot. De tafel zou minimaal 30 cm breder moeten zijn dan de lamp.

Neem bij vragen over uw eettafelverlichting gerust contact op met onze klantenservice.
Naar de klantenservice >

Verschillende soorten lampen en armaturen zijn geschikt voor de verlichting van eettafels


Is er geen plafondaansluiting aanwezig of bevindt deze zich niet direct boven de tafel?


Flos 265 Applicatiefoto

Decentrale eettafellampen lossen het probleem voor u op!

Mocht uw plafondaansluiting niet direct boven de eettafel zitten of zelfs helemaal ontbreken, dan raden wij u decentrale lampen als oplossing aan. Ook voor "meubelschuivers" die hun tafel graag een keertje willen verzetten, zijn deze lampen perfect geschikt. Of het nu gaat om een pendellamp, plafondlamp of wandlamp - met de decentraal positioneerbare lamp legt uw aansluitpunt u nauwelijks nog beperkingen op.

Decentrale eettafellampen ontdekken >

Populaire decentrale eettafellampen
Booglampen en acculampen - voor maximale flexibiliteit aan uw eettafel


Flos Arco LED Applicatiefoto

Booglampen voor de eettafel

Verlicht uw eettafel met een booglamp, u heeft geen elektrische aansluiting aan plafond of muur nodig. De installatie is zeer eenvoudig en snel uitvoerbaar met een stekker. U kunt de tafel naar eigen voorkeur verplaatsen of herschikken, uw booglamp ondersteunt u in uw creativiteit.

Booglampen ontdekken
Kartell Battery LED Applicatiefoto

Acculampen voor de eettafel

Wie op zoek is naar de perfecte sfeerverlichting voor een romantisch candle-light-diner is beslist niet volledig op kaarslicht aangewezen. Ook acculampen kunnen met hun gemoedelijke licht een zinnelijke sfeer scheppen en uw tafel in een stralende feesttafel veranderen. Lampen met batterijen of accu laten zich zonder hinderlijke kabels probleemloos midden op tafel zetten.

Acculampen ontdekken


Smart Home eettafelverlichting met Philips Hue-lampen


Philips Myliving Mohair Hanglamp en Philips Hue Flourish Tafellamp Applicatiefoto

Maak uw eettafelverlichting smart - met Philips Hue

Hat Heeft uw eettafellamp een conventionele E27, E14 of GU10 fitting? Dan kunt u de Philips Hue-lampen heel eenvoudig gebruiken als vervanging van een standaardlamp en kan de lamp via de Hue App worden bediend.

Philips Hue-lampen ontdekken >

Verdere besturingsmogelijkheden voor eettafellampen
Eettafellampen voor ruimten van uiteenlopende aardEettafellampen in verschillende vormenEettafellampen in verschillende kleuren
Eettafelarmaturen met verschillende aantallen lampen


Eettafellampen voor verschillende stijlrichtingen


top