terminus

Disco van Catellani & Smith: Armaturen & Lampen

Uw keuze:   
1 resultaten
Disco
Catellani & Smith
1 resultaten
Sorteren naar:
48 u
VA*€ 460,-10 %
€ 414,-
Uw keuze:   
1 resultaten
Disco
Catellani & Smith
1 resultaten
Sorteren naar:

Catellani & Smith Disco D'oro - Legendarische vloerlamp

De twee plafondlampen uit de serie Disco D'oro zijn van hand vervaardigde meesterwerken uit de productie van Catellani & Smith.

De puristisch gevormde en met een vleugje luxe veredelde Catellani & Smith Disco D'oro fungeert niet uitsluitend als aantrekkelijke blikvanger, maar overtuigt ook als werkingsvolle lichtbron. Enzo Catellani creëerde met de Disco d’Oro een designobject, dat zijn aantrekkelijkheid uit het gedistingeerde design trekt. Het licht dezer „gouden schijf“ wordt via een circelvormige reflectorschijf, met in het midden een doorn, indirect naar de kamer afgegeven en creëert een heldere en tegelijk warme en nietverblindende ambiance. In het geval van de Catellani & Smith Disco D'oro plafondlamp is de reflectorschijf verkrijgbaar in goud of zilver. Terwijl de met bladgoud ovetrokken variant een warme lichtkleur creëert, zorgt de zilveren versie voor een decent koele sfeer. De lichtmiddelreflector en de afstandhouder bestaan uit gechroomd messing.

De Catellani & Smith Disco D'oro is vanwege haar geslaagde combinatie uit excellent licht en optische finesse in gelijke mate goed geschikt voor woon-, eet- of slaapkamer. Maar ze werkt ook in andere ruimtes uitstekend en voegt zich in vele verschillende stijlen. Vanwege haar decent-opvallende verschijning wordt de designlamp bijvoorbeeld ook vaak in de werkkamer ingezet. Of op een gang, waar ze dankzij haar sfeervolle lichtafgifte een aantrekkelijke ambiance schept. Aanvullend weet de Catellani & Smith Disco D'oro met een erg voordelige prijs-kwaliteitsverhouding te overtuigen. De plafondlamp is voorzien van een R7-lampfitting en wordt geleverd met een 160W eco-halogeenlamp. Deze staan niet alleen voor een constant kleurspectrum en een hoge lichtwinst, maar ook voor een gereduceerd energieverbruik - wat te merken valt aan de aanzienlijk lagere stroomkosten. De diameter van de reflectorschijf is 600mm met een hoogte van 240mm.

Een ambachtelijke meesterprestatie presenteert ook de Catellani & Smith Disco. Ook hier werden de materialen messing en ijzer hoogglanzend genikkeld en vormen zo een interessante contrast met de in dit geval witte schijf. De Disco plafondlamp wordt eveneens met een spaarzame 160W eco-halogeenlamp geleverd, die in de beugel zit. Het lampje straalt naar de schijf en zorgt op deze manier voor warm, indirect licht. De optische en lichttechnische voordelen van de Catellani & Smith Disco plafondlamp zijn heel duidelijk overtuigend. Wat een citaat van een klantenbeoordeling bewijzt: „Erg prettig licht, de kamer schittert in natuurlijk licht en niet kunstmatig...negatief: niets te vinden!“

Catellani & Smith hebben met de Disco D'oro een indrukwekkend lichtobject gerealiseerd, dat de toeschouwer door zijn licht futuristische maar tegelijk deftig minimalistische uitstraling voor zich inneemt. De ontwerper zelf beschouwt haar als tijdloos object. Vanwege de gereduceerde structuur werkt de plafondlamp eenvoudig en onopdringerig. Net als alle lampen van Catellani &Smith werd zij uitermate zorgvuldig en met precisie gemaakt. et een externe dimmer kan de Catellani & Smith Disco plafondlamp aan elk stopcontact zonder problemen worden gedimt en werkt zonder transformator.

In 1985 begon de Italiaanse smid en designer Enzo Catellani met de productie van buitengewone lampen en won met zijn grote gouden schijven internationale populariteit. Sinds de aansluiting van de Brits architect Logan Smith in 1989 experimenteert Catellani & Smith met vele materialen en creëert steeds weer opnieuw heel buitengewone lampdesigns.
top